3 Illustratiefoto.
EPA Illustratiefoto.

Exclusief voor abonnees

Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een bookingplatform heb geboekt? Test Aankoop beantwoordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie

Binnen goed zes weken start de wellicht meest bizarre zomervakantie ooit. Of en hoe we dan zullen kunnen reizen, blijft nog steeds een groot vraagteken. Wat als je reeds geboekte reis al werd geannuleerd, of het daarop dreigt uit te draaien? Moet je die voucher aanvaarden? Mag de luchtvaartmaatschappij je geld een jaar achterhouden? Maar ook: moet je nog betalen voor een reis die wellicht nooit doorgaat, en wat als je in je hotel in quarantaine wordt gezet? Simon November van consumentenvereniging Test Aankoop beantwoordt de meest gestelde vragen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Werner Cortoos

    Gaston Segers, goed lezen aub.....de vraag was : ik heb al geboekt VOOR er sprake was van corona, kan ik mijn geld terug krijgen. Lijkt me een logische vraag. Of denk jij dat diegene die al geboekt hebben allemaal rijke mensen zijn.

  • Rik Hofman

    wat is een "pakketreis"? Als ik bij een erkend reisbureau een reis boek die door dit kantoor zelf is samengesteld, bvb vlucht, hotels, huurauto, heb ik dan ook recht op een voucher? Voor mij is dat ook een pakket.Heel dubbelzinnig.

Lees meer