6 Het Castello di Roccascalegna
rv Het Castello di Roccascalegna

Zoek je nog een ideale locatie voor je huwelijk? Dit Italiaanse kasteel kan je huren voor 100 euro

Ben je nog op zoek naar een mooie maar betaalbare trouwlocatie? Dan stopt je zoektocht nu, want het prachtige Castello di Roccascalegna kan je huren voor amper 100 euro per nacht.

Het Castello di Roccascalegna, ook wel het ‘Kasteel in de Lucht’ genoemd, ligt op een bergtop in het dorpje Roccascalegna, op zo’n 150 kilometer van de hoofdstad Rome. Je kan het kasteel huren voor trouwfeesten, kerstfeesten of andere feestelijkheden voor de belachelijke prijs van 100 euro per nacht.

6 Het kasteel van Roccascalegna ligt op een bergtop.
Gemeente Roccascalegna Het kasteel van Roccascalegna ligt op een bergtop.

Het kasteel bestrijkt een oppervlakte van 700 vierkante meter. In de grote kapel kunnen allerhande ceremonies georganiseerd worden en de kasteeltoren biedt plaats voor stevige feestjes. Het uitzicht vanuit de toren is bovendien adembenemend.

6 .
Gemeente Roccascalegna .

Lokale economie aanzwengelen

Waar zit het addertje, horen we je vragen. Wel, nergens. De burgemeester van Roccascalegna, Domenico Giangiordano, hoopt met deze unieke promotie de leegloop in zijn stad tegen te gaan. “100 euro per nacht is eigenlijk gewoon een fooi”, vertelt Giangiordano aan CNN. “We willen de lokale economie aanzwengelen door met deze unieke setting een elitecliënteel te lokken.”

6 .
Gemeente Roccascalegna .

Wandelschoenen

Het enige nadeel is misschien wel de ligging, want het kasteel op de bergtop is moeilijk te bereiken. Er lopen geen wegen naar het kasteel en je geraakt er enkel via ongemakkelijke paadjes. Stevige wandelschoenen zijn dus zeker geen overbodige luxe voor wie het kasteel wil bezoeken.

Boeken kan op de website van Castello di Roccasalegna.

6 Castello di Roccascalegna
Gemeente Roccascalegna Castello di Roccascalegna
6 .
Gemeente Roccascalegna .

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • lily De de smet

    Nee, zou dit niet kiezen. Spaans strand aan de costa blanca......vast en zeker. En veel romantischer en veiliger

  • Annick Vandenbrande

    Daarvoor wil ik mijn wandelschoenen wel aantrekken.

Lees meer