Leden van de reddingsdiensten zoeken naar de lichamen van de drie vermiste Nederlandse studenten. De toeristische dienst van Valfréjus verspreidde gisteren deze foto.
AFP Leden van de reddingsdiensten zoeken naar de lichamen van de drie vermiste Nederlandse studenten. De toeristische dienst van Valfréjus verspreidde gisteren deze foto.

Zoektocht naar derde Nederlandse lawineslachtoffer gestaakt

Het zoeken naar de vermiste Nederlandse snowboarder, die dinsdag in de buurt van Valfréjus (Savoie) werd bedolven onder een lawine, is vrijdag gestaakt. De weersomstandigheden zijn te slecht. Het is warm en daardoor stijgt het risico op nieuwe lawines.

"We gaan door tot zo lang de omstandigheden het toelaten'', zei Marcus Schlatmann, Nederlandse directeur van het Franse wintersportgebied, vanmiddag nog. Nu blijkt echter dat de temperatuur zodanig is gestegen, dat de kans op nieuwe lawines te groot is.

Offpiste
De 25-jarige Mark uit Dodewaard is de laatste van drie snowboarders die nog niet is gevonden. De afgestudeerde bedrijfskundige was samen met twintig leden van de studentenclub Navigators uit Nijmegen op wintersport. Samen met de 22-jarige Timo en de 21-jarige Marcel werd hij dinsdag, offpiste snowboardend, door een lawine gegrepen. De lichamen van de twee studenten zijn geborgen.

Het is niet duidelijk of de zoektocht in de komende dagen door kan gaan. "We bekijken het echt van dag tot dag", aldus Schlatmann. "Vanavond hebben we opnieuw overleg met het reddingsteam over de omstandigheden.''

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels