De chocoladecruise zal acht dagen duren en staat volledig in het teken van... chocolade.
Getty De chocoladecruise zal acht dagen duren en staat volledig in het teken van... chocolade.

Zon zee én chocolade! ‘s Werelds eerste chocoladecruise gaat van wal in Italië

Gek van chocolade? Dan is een chocoladecruise – dat lees je goed - misschien wel iets voor jou. Op 16 april 2020 vaart ’s werelds eerste chococruise vanuit Italië richting Barcelona, Mallorca en Malta. En het gehele reisschema staat in het teken van – je raadt het nooit – chocolade!

Jaarlijks vindt er in het Italiaanse Perugia een internationale chocoladebeurs plaats ‘Eurochocolate’ genaamd. Komende editie gaat de organisatie echter een stapje verder en organiseert ze niet zomaar een beurs, maar een volledige cruise in samenwerking met Costa Cruises. Die zal acht dagen duren.

Op 16 april vertrekt het schip vanuit Civitavecchia richting Genua, Barcelona, Palma de Mallorca, Malta en Catania. Die steden werden niet zomaar uitgekozen: in Barcelona kan je immers het chocolademuseum bezoeken en de Italiaanse steden zijn de thuis van enkele bekende chocolatiers. Onder andere Guido Gobino, Enric Rovira en Pierpaolo Ruta geven workshops aan de geluksvogels die met het schip meevaren.

Het schip wordt natuurlijk voorzien van de nodige luxe én chocolade. Zo zullen er tal van indrukwekkende chocoladefonteins en –sculpturen aanwezig zijn. En op de menukaart staan geen cocktails, maar wel ‘Chocococktails’.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer