Het skigebied Fideriser Heuberge is vooral bekend omwille van zijn 12 kilometer lange rodelbaan.
Heuberge Het skigebied Fideriser Heuberge is vooral bekend omwille van zijn 12 kilometer lange rodelbaan.

Zwitsers skigebied blijft komende winter gesloten vanwege corona

In het Zwitserse kanton Graubünden heeft een eerste skigebied beslist om komende winter niet te openen. Het gebied Fideriser Heuberge is alleen winstgevend bij een erg hoge bezettingsgraad. Door het coronavirus zal die echter niet mogelijk zijn. Het management vreest ook voor de veiligheid van zowel personeel als gasten.

Fideriser Heuberge ligt in het Prättigau-dal in het kanton Graubünden, vlakbij het mondaine Davos. Het relatief kleine skigebied ligt op een hoogte vanaf 2000 meter, telt drie liften en ongeveer 15 kilometer pistes. Het is echter vooral bekend voor zijn 12 kilometer lange rodelbaan, de op één na langste van Zwitserland.

Het management maakte gisteren bekend dat het skigebied gesloten blijft tijdens het seizoen 2020-2021. “Om rendabel te zijn, is een erg hoge bezettingsgraad nodig”, luidt de uitleg. “Die zal er niet zijn als gevolg van de huidige situatie door het coronavirus.” 

Daarnaast vreest het management dat men niet kan instaan voor de veiligheid van zowel het personeel als de gasten. Normaal gezien stelt het skigebied tijdens de winter zowat 80 mensen tewerk.

Veel onzekerheid

Over het komende winterseizoen heerst nog veel onzekerheid. Skiërs uit heel Europa waren begin dit jaar mee verantwoordelijk voor de snelle verspreiding van het coronavirus. Daarbij werd vaak met een beschuldigende vinger gewezen naar Ischgl - het Ibiza van de Alpen - in Oostenrijk.

Wat het komende skiseizoen brengt, blijft afwachten. Landen veranderen voortdurend hun reisadviezen, wat het voor toeristen moeilijk maakt een reis lang op voorhand te plannen. De verwachting is bovendien dat in het najaar een nieuwe uitbraak van het virus wacht, terwijl er nog geen vaccin beschikbaar is. Het virus verspreidt zich bovendien sneller in een koude en vochtige omgeving. Het is dus maar de vraag hoe skigebieden daarmee zullen omgaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Lees ook:

Op deze Italiaanse alpengletsjer zie je de opwarming van de aarde niet alleen – je hoort het zelfs (+)

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Wallaert

    Weer een hoop slimme reacties hieronder . Alle skigebieden sluiten zal niet gebeuren zeker niet Ggrotere skigebieden zullen zeker openen . Ze wachten nu op restricties van de overheid . Skiën is perfect mogelijk zonder gevaar. Is in buitenlucht .Op de liften zal er met minder capaciteit moeten gewerkt worden . Minder mensen tegelijk in een cabine ( reeds gezien twee weken gelden in de bergen op zomervakantie ) minder op een zetellift . Geen apres ski bars open . Dan kan dit perfect .

  • Stephan Chef

    Begrijpelijk maatregel, Zwitsers zijn nuchtere zakenmannen, maar dit generaliseren naar alle skigebieden vind ik nog iets te vroeg. Daarbij de besmettingen waarvan spraken van was zijn zo goed als allemaal opgelopen op luchthavens van Milaan en Turijn en in bepaalde aprés-ski bars in Oostenrijk. Wil gerust toevoegen dat ik zowel in december, als in januari in Italië ben gaan skiën en in maart juist voor lockdown nog in Oostenrijk was en nog steeds gezond en wel ben.

Lees meer