Dieter Bacquaert

Exclusief voor abonnees

“Al die kritiek... Ik vind dat ons Dana erg onderschat wordt”: mama Dana Winner over haar 30 jaar op de planken

“Misschien was het wel beter als mijn dochter meer dan één kind had gehad”, zegt Maria (82), de moeder van Dana Winner in Dag Allemaal. “Chinouk vindt het niet erg om alleen te zijn, ma’ke”, repliceert Chantal Vanlee, zoals Dana officieel heet. Deze week wordt ze 54 en staat ze exact 30 jaar op het podium. Voor die dubbele verjaardag wil mama Maria voor één keer mee in de schijnwerpers staan 

Als het van ma en pa had afgehangen was er zelfs helemaal geen sprake geweest van een zangcarrière en was Chantal nooit Dana geworden. Vooral vader Vanlee stond weigerachtig tegenover een zangcarrière en ook moeder zag maar weinig in een leven als zangeres voor haar dochter. “Maar de meisjes met wie Dana volleybal speelde, hadden haar ingeschreven voor een liedjeswedstrijd op Radio 2 Limburg”, herinnert mama Maria zich. “Pas op, Dana kón wel zingen. Ze zat immers al haar hele leven in het kerkkoor in Kermt en ze zong elke zaterdag in de mis.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Vanhoof

    Topzangeres!

Lees meer