2
AP

"Beledigend en smakeloos": familie Aretha Franklin niet opgezet met lofrede op uitvaart

De familie van Aretha Franklin heeft niet veel goede woorden over voor de lofrede die pastoor Jasper Williams Jr. vrijdag uitsprak tijdens de uitvaart van de zangeres. De nabestaanden hebben het over een "beledigende en onsmakelijke" rede, lieten ze weten aan Reuters.

Williams sprak de aanwezigen ruim vijftig minuten toe en haalde verschillende sociale kwesties aan die volgens hem belangrijk zijn voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Volgens de familie Franklin gebruikte de pastor "het platform om zijn negatieve agenda te pushen". Aretha's nabestaanden hebben afstand genomen van de rede. "Williams heeft meer dan vijftig minuten gesproken, maar Aretha nauwelijks geëerd."

Williams zei in de lofrede onder meer dat alleenstaande zwarte moeders niet in staat zijn om hun zoons op te voeden. Ook ging hij in op de Black lives matter-beweging, die er volgens hem pas toe doet als "zwarten de zwarte levens gaan respecteren en stoppen onszelf van kant te maken".

Familie, vrienden en bekenden namen vrijdag tijdens een acht uur durende dienst afscheid van de Queen of Soul, die op 16 augustus overleed. Onder anderen Bill Clinton en dominee en burgerrechtenactivist Jesse Jackson spraken over de zangeres. Artiesten als Gladys Knight, Jennifer Hudson en Ariana Grande zongen nummers van Aretha.

2
AFP

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jack Dereder

    Gelijk of niet, de plaats was ongepast, punt.

  • Rudo Van Leuven

    Priesters, pasters, pastoren en paters... ze denken allemaal aan 't zelfde..

Lees meer