2 Henny Seroeyen.
Instagram Henny Seroeyen.

‘De Buurtpolitie’-acteur Henny Seroeyen valt 14 kilo af: “Ik strafte mijn lichaam door te veel te eten”

Wie Henny Seroeyen (37) volgt op sociale media, zal het ongetwijfeld al hebben opgemerkt: sinds het begin van de coronacrisis is de ‘De Buurtpolitie’-acteur heel wat afgevallen: 14 kilo om precies te zijn. Dat vertelt hij in Story.

“Normaal gezien had ik eind maart voor het Nederlandse tv-programma ‘Boxing Influencers’ een bokswedstrijd tegen Sidney uit ‘Temptation Island’, en daarvoor moest ik 94 kilo wegen”, zegt Seroeyen. “Om dat gewicht te bereiken, deed ik aan intensieve krachttraining en at ik ook meer koolhydraten om extra spiermassa te kweken. Maar door het coronavirus is dat gevecht niet kunnen doorgaan, dus ben ik opnieuw beginnen afvallen. Door de koolhydraten weer heel laag te zetten in mijn voeding en dus opnieuw gezonder te eten, en veel te sporten. Ik heb het geluk dat ik thuis mijn eigen gym heb. Op korte tijd woog ik weer tachtig kilo, mijn normale gewicht, en dat is prima zo.”

Het verschil is wel duidelijk zichtbaar.

Vooral mijn gezicht is opvallend smaller. Mijn spiermassa is ook afgenomen, maar daardoor is mijn lichaam ook meer afgetekend dan wanneer ik ‘zwaarder’ stond. Toen was ik ook sneller moe – je moet veertien kilo extra balast meedragen tijdens het lopen – en voelde ik me minder goed in mijn vel. Ik had het gevoel dat ik mijn lichaam strafte door meer te eten. Dat voelde heel raar aan. Ik wilde weer gezonde dingen eten. Nu ik mijn oude lichaam weer heb, voelt het allemaal aangenamer aan.

Is ook je vrouw Nancy blij nu je jouw oude lichaam weer hebt?

Ze ziet me toch wel liever zoals ik nu ben. Tevoren was ik te gespierd en dat vond ze niet mooi, ik trouwens ook niet. Nu, Nancy klaagt daar nooit over. Ze steunt me in alles wat ik onderneem. 

2 Henny, toen hij nog 14 kilo zwaarder woog.
Kristof Ghyselinck Henny, toen hij nog 14 kilo zwaarder woog.

Lees ook:

De warmste vakantieplek van Vlaanderen, met ‘De Buurtpolitie’-acteur Henny Seroeyen (37): “Als ik aan het Hageven ga lopen, is dat puur om te genieten” (+)

‘De Buurtpolitie’-acteur Henny Seroeyen staat nuchter in het leven: “Elke acteur heeft zijn eigen troef. Bij mij is dat mijn lichaam”

Spierbundel Henny Seroeyen: “Ik werk al bijna de helft van m’n leven halfnaakt”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Daems

    Augustson Tim dat ligt aan de lichaamsbouw en de genen. Er zijn mensen die nooit gespierd of dik kunnen worden. Ik heb aanleg om op korte termijn veel natuurlijke spiermassa aan te komen door goed te eten, trainen en rusten. Maar ik heb evenveel aanleg om op korte termijn moddervet te worden bij verkeerd te eten en drinken en niet te sporten.

  • Luc de Groot

    Klopt helemaal, je straft je lichaam door te veel en te vaak te eten. Top !

Lees meer