Sam Smith
Joel C Ryan/Invision/AP Sam Smith

“De wereld is gek geworden”: Britten raken niet uitgepraat over nieuwe identiteit van Sam Smith

Vrijdag maakte Sam Smith (27) bekend dat hij niet langer als ‘hij’ wil worden aangesproken, maar dat de Britse zanger ‘hun’ of ‘hen’ verkiest. Een opmerkelijke zet, waar gebruikers op Twitter niet over raken uitgepraat.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Nog nooit zoiets dom gehoord in mijn leven”, “De wereld is gek geworden”, “Nu heb ik het allemaal gehoord”, “Hij heeft een mannelijk geslachtsdeel, dus hij is een hij”, “Wat is hier in hemelsnaam gaande?”, “De hele genderkwestie is nog moeilijker dan de Brexit.” En zo gaat het nog wel even door. Het feit dat Sam Smith wil aangesproken worden met ‘hen’ of ‘hun’ gaat er bij veel Twittergebruikers niet in. 

Bovendien wordt ook openlijk de vraag gesteld in welke categorieën Smith nu moet worden genomineerd als hun een award wil winnen. En moet hun alle gewonnen awards in de categorie ‘beste mannelijke artiest’ nu afgeven? Gelukkig voor de Britse zanger wordt hen op zijn eigen platformen bedolven onder felicitaties en klinkt het dat hun een inspiratie zijn voor velen.

In maart zei de 27-jarige zanger dat ‘hen’ al sinds ‘hun’ jeugd worstelde met ‘hun’ identiteit. De zanger overwoog zelfs een geslachtsoperatie.

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Charlotte Kesteloot

    Deze reacties, dat kun je toch niet menen? Ik lees hier letterlijk 1 normale respectvolle reactie, en 1 waarover ik twijfel of ze al dan niet sarcastisch bedoeld is. Al de rest is respectloos. We kunnen gewoon respecteren dat het niet voor iedereen zo simpel is als zich ‘man’ of ‘vrouw’ voelen, en mensen aanspreken zoals ze aangesproken willen worden

  • Rosa van Huisstede

    Hoe onbeschoft om hun in dit hele artikel ‘hij’ en ‘hem’ te noemen.

Lees meer