Kinepolis

“Dit was pure oplichterij”: Nederlandse kijkers voelen zich bekocht na ‘Friends’-marathon

De langverwachte jubileumvertoning van ‘Friends’ is in Nederland volgens verschillende kijkers op een sisser uitgedraaid. Hoewel veel bioscoopgangers maandenlang uitkeken naar de marathon, verliet het merendeel van de bezoekers teleurgesteld de zaal. Kijkers lieten via de sociale media weten dat ze zich bekocht voelen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

‘Friends’ viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en dat wouden bioscoopketens als Kinepolis, Pathé en Vue niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In verschillende bioscopen in ons land én in Nederland werd zaterdag een marathon georganiseerd, waarbij Kinepolis de meest populaire afleveringen uit de reeks voor één keer naar het grote scherm bracht. Die afleveringen werden geselecteerd aan de hand van een enquête in Amerika. Daarnaast konden kijkers genieten van allerlei bonusmateriaal, zoals interviews met Ross, Monica, Chandler, Phoebe, Joey en Rachel en nooit eerder vertoonde beelden.

Of dat was althans de bedoeling. Want de realiteit draaide volgens heel wat bioscoopgangers compleet anders uit. Zij vinden het dan ook niet kunnen dat ze de volle pot hebben betaald voor een kaartje, hoewel ze niet alles hebben gekregen wat hen werd beloofd. “Er werd door jullie geadverteerd dat het een aantal iconische afleveringen ging, aangevuld met extra’s en behind the scenes. Dit waren gewoon 6 afleveringen. Erg teleurgesteld, ik wil mijn geld terug”, schrijft iemand. Of ook: “Het volgende ‘Friends’-jubileum is gewoon thuis op de bank. Kies random 6 afleveringen op Netflix en lig op de bank met chips in je joggingbroek” en “‘Friends’ 25 Anniversary = Pure geldklopperij. Er werden exclusieve interviews, bloopers en niet eerder vertoonde beelden beloofd. Niets van dat alles. Gewoon 8 afleveringen achter elkaar die elke ‘Friends’-kijker al lang kent. Bizar!”

Ook bij ons?

Ook bij ons stond er afgelopen zaterdag een ‘Friends’-marathon op de agenda in alle Belgische vestigingen van Kinepolis. Maar gelukkig kregen al die kijkers wel degelijk te zien wat er op de affiche stond, zo laat een woordvoerder ons weten. “In België hebben wij nog geen klachten van bezoekers ontvangen. Bij ons werden wel degelijk 12 uitzendingen van ‘Friends’ uitgezonden en wat bonusmateriaal, zoals ook op de affiche stond. Alleen hebben wij minder uitgepakt met dergelijke exclusieve beelden. Dat hebben ze in Nederland wel gedaan. Wat er precies mis is gelopen, weet ik niet. Maar in ons land is alles vlot verlopen, en kregen de kijkers wat hen werd beloofd.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Coen Geurts

    Heel die serie is toch een grote nonsens. Wie kijkt daar nu naar. Wat een niveau!!!!

  • Jan Marens

    Misleidende reclame, moet je wettelijk inderdaad je geld voor kunnen terugkrijgen.

Lees meer