Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese.
AP Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese.

'F-woord' nooit zo vaak gebruikt als in 'The Wolf of Wall Street'

'The Wolf of Wall Street', de nieuwe prent van regisseur Martin Scorsese, wordt in de box office-lijsten misschien geen hoogvlieger, maar de film heeft wel al een eerste record beet. Er wordt maar liefst 506 keer het 'F-woord' gebruikt, volgens de Britse krant The Independent een record.

Bijna 3 keer per minuut is het vloekwoord te horen in Scorsese's laatste wapenfeit. Geen andere niet-documentaire zou ooit aan zo'n tempo het F-woord gebruikt hebben.

De vorige recordhouder, 'Summer of Sam' uit 1999 van de regisseur Spike Lee, gebruikte het F-woord aan een hoger tempo (3,06 keer per minuut), maar de prent duurde wel maar 142 minuten. In totaal werd het vloekwoord dus 'maar' 435 keer uitgesproken.

Uitgejouwd
De film, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, bleef eerder al niet onbesproken. Zo jouwde de leden van de Academy, de organisatie achter de Oscars, de film uit bij een screening. Ze waren naar eigen zeggen zwaar gechoqueerd door de hoeveelheid seks, drugs en geweld in de film.

'The Wolf of Wall Street' vertelt het waar gebeurde verhaal van Jordan Belfort, een frauduleuze bankier die in de jaren negentig miljarden verdiende op de kap van de gewone Amerikaan.

Lees meer