2 Op de foto: manager Raymone met Michael Jackson.
Pool/Getty Images Op de foto: manager Raymone met Michael Jackson.

“Genoeg is genoeg”: oud-manager Michael Jackson spreekt voor het eerst

Raymone Bain, de voormalige manager van Michael Jackson, heeft voor het eerst gereageerd op alle negativiteit die oplaait door de misbruikdocu ‘Leaving Neverland’. De manager vindt het vreselijk dat het nalatenschap van de King of Pop wordt besmeurd terwijl hij zich niet meer kan verdedigen. Dat zei ze tijdens een persconferentie die live door CNN werd uitgezonden.

“Dit is moreel, ethisch en zelfs juridisch fout”, aldus de Amerikaanse over ‘Leaving Neverland’, de film waarin twee mannen beweren op jonge leeftijd door de zanger te zijn misbruikt. “Michael Jackson was een muzikaal genie. Hij is geen boksbal en verdient beter. Hij wist al dat hij na zijn dood, gebaseerd op de ervaringen tijdens zijn leven, ook een doelwit zou zijn. Maar zo kan het niet langer, genoeg is genoeg.”

Raymone verklaart dat ze in de acht jaar die ze intensief met Jackson heeft samengewerkt “nooit ongepast gedrag tegenover kinderen” heeft gezien. “Mijn team en ikzelf zouden nooit kunnen werken voor hem of een oogje kunnen dichtknijpen als dat wel het geval was.”

(lees verder onder de foto)

2 Raymone vindt het vreselijk dat de nalatenschap van Jackson wordt besmeurd terwijl hij zich niet meer kan verdedigen, zei ze tijdens een persconferentie die live door CNN werd uitgezonden.
REUTERS Raymone vindt het vreselijk dat de nalatenschap van Jackson wordt besmeurd terwijl hij zich niet meer kan verdedigen, zei ze tijdens een persconferentie die live door CNN werd uitgezonden.

Erfenis

De oud-manager heeft verder geen goed woord over voor de andere Jacksons die sinds de dood van Michael in 2009 verantwoordelijk zijn voor zijn nalatenschap. Vooral het feit dat ze de 4.000 nummers die Jackson nog in zijn collectie had voor honderden miljoenen dollars aan Sony hebben verkocht, vindt ze absoluut niet kunnen. “Sinds zijn dood is er helemaal niets gedaan om zijn naam en muzikale erfenis te beschermen. Ken jij een school, ziekenhuis of organisatie die zijn naam draagt of in zijn naam is gestart?”

Omdat Raymone graag iets wil doen om haar oud-werkgever te eren, is ze de Establishment Michael Jackson Legacy Foundation gestart, zo maakte ze bekend. “Om zijn nalatenschap te beschermen en organisaties te ondersteunen. Met deze foundation hopen we zijn goede naam voort te kunnen zetten.”

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • an van den put

    ik heb nooit geloofd wat er werd gezegd. ik heb altijd wel gezegd, hij was eigenlijk een groot kind, positief bedoeld dan he.

  • Eddy Vervaet

    Amber,als je mijn eerste post leest delen we dezelfde mening.Heb de mens MJ 30 jaar gevolgd en altijd begrepen.Jammer dat de grote massa zo dom is om eenzijdige verhalen te geloven...

Lees meer