Winny Suffys uit 'Monacovrouwen'.
SBS Belgium Winny Suffys uit 'Monacovrouwen'.

'Monacovrouw' Winny brengt eigen frietsaus op de markt

Ze houdt woord: enkele maanden nadat voormalig kapster Winny Suffys (48) in het VIJF-programma ‘Monacovrouwen’ vertelde dat ze haar zelfbedachte ‘Winnynaise’ op de markt wilde brengen, is het vanaf juli prijs. “Zo gek dat ik nu met mijn gezicht op een pot saus sta.”

Winny kreeg Jani tijdens ‘Shopping Queens’ laaiend enthousiast over haar gezonde saus en liet in ‘Monacovrouwen’ geen gelegenheid onbenut om haar product aan te prijzen, maar tot voor kort was het een groot mysterie hoe ‘La Winnynaise’ precies smaakt. Daar komt nu verandering in. Eind juli zal de saus te verkrijgen zijn in Belgische frituren, restaurants en hamburgerketens. Als de Winnynaise volledig pakt, dan zullen in een latere fase ook supermarkten volgen. “Ik ben nu vooral heel benieuwd hoe de mensen gaan reageren”, aldus Winny. “Laten we hopen dat het positief is, want dit is - al zeg ik het zelf - een topsausje met een heerlijke citroensmaak.”

De blondine speelde al een tijdje met het idee om haar gezonde mayonaise te commercialiseren, maar het was pas toen de opnames van ‘Monacovrouwen’ afgelopen waren dat de voormalig kapster alles op alles zette om haar grote droom te realiseren. “Nadat we de reeks gedraaid hadden, was het voor mijzelf duidelijk: ik moest deze saus op de markt brengen”, lacht Winny. “Het frustreerde me dat ik dit verhaal niet kon afronden. Ik heb daarom enkele fabrikanten opgezocht op internet. Ik heb drie van hen gecontacteerd met mijn verhaal, en na een half uur kreeg ik al reactie van Spuntini. Zij zijn een firma uit Waregem. Ik ben bij hen langsgegaan met een potje ‘La Winnynaise’ en ze waren onmiddellijk enthousiast. Van het een kwam uiteindelijk het ander. Zo gek dat ik nu met mijn gezicht op een pot saus sta. Geloof me: dat is iets dat ik ook nooit had verwacht”, besluit Winny al lachend.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • virginie leveugle

    Veel succes met je Winnynaise ❤️ Winnytje Voor de mensen die er niet in geloven of al een oordeel hebben nog voor het op de markt is... Eerst proeven, gun anderen succes bij het najagen van hun dromen !! Er zijn Idd veel soorten op de markt, maar elke mayonnaise heeft zijn eigen unieke smaak !! Ik ben alvast fan

  • Marnix Malone

    Daar zaten we nu echt op te wachten (sic). De keuzestress voor de rekken en i d frituur is nog niet hoog genoeg, dus toont deze dame haar business-intellect om in een verzadigde markt een bestaand product uit te brengen. Ze kan evengoed haar geld i d vuilbak kappen..

Lees meer