3
Dieter Bacquaert

Exclusief voor abonnees

“Onvoorstelbaar”: financiële ruzie zet punt achter samenwerking Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht

Wat begon als een onverwacht ‘prachthuwelijk’ tussen Jacques Vermeire (68) en Ruben Van Gucht (33), is geëindigd in een bitter dispuut. De komiek en z’n aangever - al van kindsbeen een enorme fan van Jacques - zijn gestruikeld over een financiële hindernis, die niet op te ruimen blijkt. “Ruben was ook een permanent risico geworden voor de zaalshows van Jacques”, zegt de manager van die laatste.

‘Van 7 tot 77’, de zevende zaalshow in de rijke carrière van Jacques Vermeire, draait al bijna een jaar lang op volle toeren. Met groot succes, mede dankzij de gesmaakte samenwerking tussen Jacques en Ruben Van Gucht. De seigneur van de Vlaamse comedy met de jonge blonde god van de VRT-sport­redactie als aangever. En Ruben was dan ook nog eens al z’n hele leven één van Jacques’ grootste fans. Ingrediënten genoeg om over een gedroomde en, ongetwijfeld, langdurige samenwerking te spreken. Maar kijk, sinds kort kunnen Jacques en Ruben niet meer door één deur. Aan de grond van hun conflict ligt een geldkwestie. En ook wel enig eergevoel, want Ruben stond erop om erkend te worden als mede-auteur van de zaalshow.

Maar hét grote probleem was dus geld. Er wordt gesproken over een vraag van Ruben om veel beter betaald te worden. Een bijzonder forse eis, die onmogelijk te slikken was voor de entourage van Jacques. De vraag om nieuwe onderhandelingen kwam erg onverwacht, in het midden van de lopende tournee. Jacques en z’n management wilden zich houden aan de overeenkomst die op papier stond, en zo ontstond een onhoudbare situatie waar herhaaldelijke verzoenings­pogingen geen verandering meer in konden brengen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • karl van dyck

    En als het over geld gaat leert men de mensen weer maar eens kennen. Ruben heeft toch een contact getekend waar alles klaar en duidelijk instaat..of niet. Dikwijls is het de wederhelft die ligt te mekkeren over geld en status. Jarenlange Fan,vriend,aangever van zijn nieuwe zaalshows. En het gaat over centen en alles is weg. Toont weer maar eens hoe mensen zijn en wat vriendschap betekent. Is gewoon een woord als zovele anderen.

  • Wilfried Van Dyck

    In tegenstelling tot de meeste van zijn collega's kan jacques geen "one-men show" brengen op een podium. Geen subtiele teksten of taalkundige spitsvondigheden en dus ook geen diepgaande humor. Bewegen en bekken trekken (mimiek) kan hij wel goed, maar dan enkel met een zeer goeie aangever, anders werkt het niet. Dus afwachten wat het wordt anders zullen er veel boekingen geannuleerd worden.

Lees meer