3 Katrien De Ruysscher.
Dieter Bacquaert Katrien De Ruysscher.

Exclusief voor abonnees

‘Thuis’-actrice Katrien De Ruysscher keert terug naar het theater: “Het is goed om af en toe andere dingen te doen”

Zodra de kinderen wat ouder zijn en minder zorg nodig hebben, schiet er voor mama weer meer tijd over. En die brengt ‘Thuis’-actrice Katrien De Ruysscher (41) graag door met haar eerste grote liefde, het theater. “Op de planken staan zorgt voor een gezonde dosis zenuwen”, vertelt ze in Story.

De meeste Vlamingen kennen Katrien De Ruysscher vooral als dokter Judith in ‘Thuis’, maar de actrice heeft ook een groot hart voor het theater. Die passie is weer aangewakkerd nu ze de hoofdrol speelt in het stuk ‘Woesten’. Katrien kruipt in de huid van Elisabeth, een vrijgevochten vrouw die voelt dat de wereld en het leven meer te bieden hebben dan de bekrompenheid van het dorp waar ze woont. “Het stuk speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar het beoordelen en veroordelen van mensen is nog steeds actueel. Alleen gebeurt het nu via sociale media”, vertelt Katrien. “Welke kritiek daar soms op wordt geuit zonder na te denken over de consequenties... Vreselijk! Je moet niet óver, maar mét mensen praten.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jozef Van Schuerbeeck

    Voor een goede acteur of actrice moet het frustrerend om aan zulke zever mee te doen. Er moet echter brood op de plank komen en dan heeft men soms geen keuze.

Lees meer