VRT

20 kilo lichter en klaar om nieuwe muziek te maken: Arno voelt zich weer goed na operatie voor pancreaskanker

Arno Hintjens (71) kruipt volgende week opnieuw in de studio om nieuwe muziek te maken. De rockzanger is goed hersteld nadat hij de diagnose van pancreaskanker kreeg en in februari onder het mes moest. “Ik ben 20 kilo vermagerd”, vertelt hij aan Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Begin november vorig jaar kreeg Arno te horen dat hij aan pancreaskanker leed. De zanger onderging drie keer chemotherapie en na de derde sessie, op 20 januari 2020, speelde hij nog de pannen van het dak in de Ancienne Belgique in Brussel. Op 11 februari stond hij de laatste keer op het podium, want enkele dagen later moest hij onder het mes. 

De zanger was enkele weken buiten strijd, maar is intussen goed hersteld van de operatie. “Alles gaat oké met me”, vertelt hij aan Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier. “Ik ben 20 kilo vermagerd en ik heb me ingeschreven als Chippendale, maar ik heb nog geen nieuws gehad! Ik stond ook een beetje te vet. Ik drink trouwens al zes maanden geen alcohol meer.” 

Arno verklapt ook dat hij volgende week aan nieuwe muziek begint te werken. “Ik zit dan in de studio met Zwangere Guy. Hij woont hier in de buurt. We gaan opnemen met mondmasker en zingen doen we apart. Het is ook een grote studio, dus de afstand kan gerespecteerd worden. En we kussen elkaar niet, want hij is zwanger", grapt hij in het gesprek. 

Daarnaast hoopt de Oostendenaar snel weer op het podium te staan. “Anders word ik zot”, vertelt hij. “Muziek maken, dat heelt, dat geneest je. Adrenaline geeft een boost aan het lichaam, ik mis dat echt." 

Lees ook:

Arno werd afgelopen jaar 70: “Ik voel me nog steeds 20. Alleen de seks duurt wat langer” (+)

Arno rockt op laatste show voor zware operatie: “Qué pasa, godverdomme” (+)

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lisette Nelissen

    Spoedig herstel gewenst Arno. Muziek spelen zal zeker helpen.

  • Selma Desmet

    Van harte verder een goed herstel gewenst! Muziek én dan zeker jouw muziek heelt; that’s for sure!!

Lees meer