3.000 mensen brengen een laatste groet aan Paul Severs

Vandaag werd zanger Paul Severs, die enkele weken geleden op 70-jarige leeftijd overleed, begraven in de Sint-Martinusbasiliek van zijn thuisgemeente Halle. Zo’n 600 genodigden - familie, vrienden en collega’s - woonden de plechtigheid bij. Nog eens 2.400 fans kwamen de charmezanger groeten en volgden de dienst op de schermen die buiten de kerk geplaatst werden.

Christophe Severs, de zoon van Paul, heeft alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Vanaf 7.30 uur tot 9.45 uur kon iedereen die dat wil een laatste groet brengen in de basiliek. Om half acht ‘s ochtends stonden er al heel wat fans in de rij om hun idool een laatste groet te brengen. Tijdens de begrafenis zelf, die om 11.30 uur begon, konden enkel genodigden de kerk in, maar er werden wel videoschermen geplaatst op het Joseph Possozplein, zodat iedereen de plechtigheid van daar kon volgen.

Paul Severs werd op 12 maart in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een hartaanval kreeg en hard ten val kwam met zijn fiets. Hij belandde in een coma, waaruit hij na een tijdje ontwaakte. De weken daarop bleef zijn toestand echter kritiek en kreeg Severs verschillende bloedklonters, waardoor hij twee keer opnieuw wegzakte in een coma. Toen hij begin april voor de derde keer het bewustzijn verloor, gaven zijn artsen aan dat de situatie uitzichtloos was. Severs overleed op dinsdag 9 april. 

Bekijk ook: Fans en BV’s brengen laatste groet aan Paul Severs

6
Maxime Petit
6
Maxime Petit

Wekker om 4 uur

Christine, Martine en Erika De Rycke, drie zussen uit Maldegem en echte superfans van Paul Severs, waren als een van de eersten ter plaatse vanochtend. “We zijn al fan van Paul sinds onze tienerjaren”, vertelt Christine. “Maar uiteindelijk zijn we ook vrienden geworden. Tien jaar geleden trad hij op tijdens mijn verjaardagsfeest. Mijn man lachte ook wel eens omdat ik meer foto’s heb met Paul Severs dan met mijn echtgenoot.”

De zussen hadden er veel over om afscheid te nemen van Paul Severs. “Ik ben om 4 uur opgestaan”, zegt Christine. “Om 5.30 stapten we de trein op en om 7 uur waren we in Halle. Zo konden we rustig afscheid nemen. Het voelde wel vreemd aan om de kist in de basiliek te zien staan. Het afscheid is nu definitief. We gaan hem ontzettend missen.”

6
Mozkito

De vele fans die de zanger kwamen groeten, zorgden ook voor volle terrasjes op de Grote Markt in Halle. Iets na acht uur liepen ze al vol met mensen die een koffie wilden drinken, erg uitzonderlijk voor een dinsdagochtend. 

6
Mozkito
6
Maxime Petit
6
Maxime Petit

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Linda Joris

    Heel veel sterkte aan allen !

  • Danny Vanaudenhove

    Sterkte voor familie en vrienden. Bedankt Paul, je was niet alleen een fantastisch zanger maar ook een heel warme man met het hart op de juiste plaats. Hoop dat zijn vrouw troost vindt in de mooie herinneringen.

Lees meer