3 Op 8 augustus 1969 om 10 uur wandelen - van links naar rechts - George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr en John Lennon over het bewuste zebrapad. McCartney heeft z'n sandalen uitgeschopt, omdat het bloedheet is.
Ian McMillan, C/O Apple Corps Op 8 augustus 1969 om 10 uur wandelen - van links naar rechts - George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr en John Lennon over het bewuste zebrapad. McCartney heeft z'n sandalen uitgeschopt, omdat het bloedheet is.

Exclusief voor abonnees

50 jaar Abbey Road: fotoshootje van 10 minuten voor bekendste platenhoes ooit

Vier artiesten die van links naar rechts de straat oversteken. Zo simpel de opstelling, zo iconisch werd het beeld op de cover van 'Abbey Road', het elfde studioalbum van The Beatles. Het verhaal achter een van de bekendste foto's uit de muziekgeschiedenis, die vijftig jaar geleden werd genomen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeff Nys

    Schitterende hoes ondanks eenvoudig concept! Geniaal !

  • Catherine MISTIAEN

    Paul McCartney was mijn favoriet. In die tijd was er ook Jan Theys op tv, met 'De Tijd van Toen, herinneringen'. "Ha, muziek voor oma en opa", dachten wij, babyboomers toen. "Geef mij maar the Beatles!". Zou de jeugd van tegenwoordig ook denken van the Beatles: "Ha, muziek voor oma en opa"??

Lees meer