Ian Thomas voor zijn gesloten pop-up.
Photo News Ian Thomas voor zijn gesloten pop-up.

Advocaten pop-up Ian Thomas reageren op sluiting: “Verzegeld op basis van onterechte beschuldigingen”

De advocaten die de pop-up winkel van Ian Thomas vertegenwoordigen hebben verontwaardigd gereageerd op de sluiting. “Ganō betreurt de onterechte sluiting van onze pop-up in Antwerpen”, klinkt het. “Ons pionierswerk wordt onterecht in diskrediet gebracht door incorrecte informatie vanuit het parket.”

“De Antwerpse autoriteiten verzegelden onze pop-up op basis van administratieve inbreuken die onterecht blijken”, gaat het verder in een officieel statement aan de pers. “Dat ze zover gaan duidt er nogmaals op dat de autoriteiten liever werk maken van repressieve politiek dan van een wetgevend kader rond CBD.”

“De verkoop van CBD-producten is legaal”, meent men. “Maar het wetgevend kader errond is eerder grijs en repressief. Op basis van commersialisatie van onze producten kon het parket onze pop-up niet sluiten. Het feit dat de Antwerpse autoriteiten onze shop op basis van een administratieve nalatigheid verzegelen, en deze nalatigheid zelfs niet terecht is, duidt op een aanpak waarbij de autoriteiten hun machtspositie misbruiken.”

“We betreuren enorm dat de autoriteiten tijd en middelen investeren in het zoeken naar allerlei achterpoortjes om onze shop te sluiten. Die tijd en middelen kunnen beter ingezet worden om een constructief wettelijk kader te ontwikkelen. Ganō blijft streven naar een open dialoog en ijvert voor een duidelijke wetgeving rond CBD, waarbij CBD niet langer gemarginaliseerd wordt en waarbij lobbywerk gefilterd wordt.” 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Lois

    Jongentje zorg dat al je vergunningen in orde zijn net als Jan .et de pet het wil niet zeggen omdat je het kindje bent van een zogezegde BV dat de wetten en regels voor u niet tellen. 2. Zoek werk steek je ha den uit je mouwen er zijn genoeg knelpunt beroepen, bouvakker oh ja maar dat kan je niet, vraxhtwagen bestuurde ook niet, kassa bediende oh nee ook niet dan is de vraag wat kan je wel? Acteren ook niet en zingen ook niet. Wel gaan naar de vdab herscholing volgen of kan je leren ook niet?

Lees meer