3 De culturele sector laat de besparingen niet over zijn kant gaan: meer dan 2.000 man kwam gisteren samen in de Brusselse Beursschouwburg om te debatteren over de plannen van de regering.
Joel Hoylaerts / Photo News De culturele sector laat de besparingen niet over zijn kant gaan: meer dan 2.000 man kwam gisteren samen in de Brusselse Beursschouwburg om te debatteren over de plannen van de regering.

Exclusief voor abonnees

Artiesten verweren zich tegen besparingen op cultuur: "Wij zijn geen bedelaars. Wij brengen net geld op"

Dat ze een clubje klagers en zagers zijn, zo krijgt de cultuursector te horen nu er een opstand wordt voorbereid tegen de opgelegde besparingen van de regering-Jambon, en dat iedereen moet besparen. Maar cultuur moét geld krijgen, vinden de spelers. "De bakker krijgt ook subsidies, hoor."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Albert Jacobs

    Zij brengen geen geld op integendeel zij kosten geld, hoeveel tv produkties worden niet gesubsidieerd met overheidsgeld. Dat ze hun inkomgelden verhogen voor de teaterprodukties voor wie hun schouwspel wil zien, of indien ze niet genoeg verdienen veranderen van job, anderen moeten dat ook doen indien ze geen werk vinden

  • Gino Denil

    Op elk verkocht boek, CD, toegangsticket betaal je BTW en soms nog taksen ook. Zelfs een retrospectieve van Breughel brengt nog geld op voor de overheid. Eeuwen na zijn dood. Dat is zo voor alle kunstwerken. Succesvolle artiesten zoals Tom Lanoye en euromiljonair Brusselmans blijven bovendien in België wonen en hier belastingen betalen. Wat van onze sportvedetten meestal niet gezegd kan worden. Wat zou verder de accijns op drank opbrengen op een muziekfestival.

Lees meer