2 Aureel uit 'De Wereld Rond Met 80-jarigen' vervult z'n droom
VTM Aureel uit 'De Wereld Rond Met 80-jarigen' vervult z'n droom

Aureel uit ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ overleden

Aureel Hemeryck, één van de deelnemers van het VTM-programma ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’, is donderdag op 83-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ziekte. Dat laat zijn familie weten aan VTM.

Eind mei 2018 vertrok Aureel samen met Olga Leyers, Sieg De Doncker en zeven tachtigers op wereldreis voor ‘De Wereld Rond met 80-jarigen’, dat in het voorjaar van 2019 werd uitgezonden bij VTM. “Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van Aureel. Onze lieve Aureel, onze ‘boer van op het veld’ met een gouden hart, die in zijn laatste jaren samen met ons de wereld nog heeft kunnen zien. Ik ben enorm blij dat hij zijn grote droom heeft kunnen beleven in Mongolië”, vertelt Sieg. “Het was een plezier om Aureel erbij te hebben tijdens die prachtige wereldreis”, vult Olga aan. “Hij heeft zijn hele leven op het veld gestaan en aan zijn paarden gewijd. Hij had dan ook die typische mentaliteit van een boer die niet kapot te krijgen was. Dat hij er nu niet meer is, geeft me een raar gevoel. Het moment waarop we samen zijn gaan paardrijden in Mongolië zal ik blijven koesteren.”

2 Aureel uit 'De Wereld Rond Met 80-jarigen'
VTM Aureel uit 'De Wereld Rond Met 80-jarigen'

Aureel was afkomstig uit Houthulst en bracht zijn leven door op zijn akker. Hij was altijd al begeesterd door de ruitersport en won er vroeger verschillende prijzen mee. Aureels interesse in de wereld was groot, maar zijn kennis ervan bleef beperkt. In Mongolië mocht hij als grote paardenliefhebber een Mongools paard berijden en zag hij zo een lang gekoesterde droom in vervulling gaan.

Lees ook:

Aureel uit ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ heeft prostaatkanker

De 80-jarigen kijken samen naar de laatste aflevering van ‘De Wereld Rond’: de leukste momenten op een rijtje

Aureel (82) vliegt voor de eerste keer in VTM-programma ‘De reis van hun leven’

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hugo Hoflack

    Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden

  • tania vincart

    Mijn oprechte deelneming aan familie en vrienden

Lees meer