Axel Daeseleire in Project Axel
Screenshot VIER Axel Daeseleire in Project Axel

Axel Daeseleire herstellende na corona: “Praten lukt nog niet”

Eerder deze week gaf de familie van Axel Daeseleire het goede nieuws dat de 51-jarige acteur aan de beterhand is. Axel, die getroffen werd door het coronavirus, kan weer zelfstandig ademen, maar zal de komende weken moeten herstellen.

“Axel is stilletjes aan de beterhand en is, na de meest onwaarschijnlijke zorgen, eindelijk terug zelfstandig aan het ademen”, meldde zijn broer dinsdag nog aan deze krant. De verdere genezing van Axel zal echter nog enkele weken in beslag nemen. “Intussen probeert hij te praten, maar dat lukt nog niet geweldig. Hij probeerde ook zijn smartphone weer in te schakelen, maar daar is hij nog te zwak voor”, vertelde de familie nog aan Het Nieuwsblad. “Dat hij dat probeert, is voor ons wel een signaal dat het de goede kant uitgaat. Daarvoor verliep de communicatie met de behandelende arts nog door te knijpen in de hand.” Door het coronavirus liep Axel een longontsteking op. “Die ontsteking is elke dag een beetje minder, maar het is een slepend proces met een lange genezingsperiode. Axel is door het oog van de naald gekropen. Het zal zeker nog een maand duren voor hij hersteld is.” 

Daeseleire werd op 25 maart opgenomen in het ziekenhuis. Volgens manager Ken Lambrechts had de acteur symptomen en klachten en ging hij uit voorzorg naar het hospitaal, waar hij positief testte op COVID-19 en ook een longontsteking opliep. Over de toestand van de acteur wilde zijn omgeving nooit veel kwijt, maar al snel bleek dat Axel er vrij erg aan toe was.

Lees ook: Broer van Axel Daeseleire: “Hij ademt opnieuw zelfstandig”

Lees ook: Axel Daeseleire (51) opgenomen in ziekenhuis na positieve coronatest

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudiger De Mul

    Axel veel sterkte in uw herstel, neem de tijd die ge nodig heb daarna kunt ge terug aan uw programma verder werken, wij zijn blij dat ge terug bij ons zijt. Mvg Rudi D M

  • Karolijn De Taeye

    Veel beterschap Axel we duimen voor je.

Lees meer