Axel Daeseleire in Project Axel
Screenshot VIER Axel Daeseleire in Project Axel

Axel Daeseleire relativeert zichzelf: “Ik ben een verdienstelijk acteur, maar geen Jan Decleir”

Axel Daeseleire (50) is een manusje van alles. Hij acteert, hij schildert en presenteert televisieprogramma’s, zoals binnenkort het nieuwe ‘Van de kaart’. Toch durft Daeseleire zich alleen acteur te noemen, zo vertelt hij in Humo.

“Ik durf mezelf intussen zonder schroom een acteur te noemen”, klinkt het. “Maar een tv-presentator? Een béétje, misschien. Een kunstenaar? Dat durf ik al helemaal niet te zeggen. Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan, ja, en mede daardoor in niets de top bereikt. Dat kan ik heel nuchter vaststellen, want een mooie bijkomstigheid van ouder worden is weten wie je bent, en waar je plaats is. Ik ben een verdienstelijke acteur, maar geen Jan Decleir of Matthias Schoenaerts. En ik wil dat ook niet absoluut. Ik vind het fijn om den Daeseleire te zijn: overal eens gaan proeven.»

Op woensdag 9 oktober start het nieuwe culinair reisprogramma ‘Van de kaart’ met Axel Daeseliere en Sergio Herman op VTM. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • nicole nys

    Ik begrijp die mythe rond Jan Decleir niet zo goed. Wat heeft hij meer dan andere acteurs ? Hij heeft gewoon geluk gehad, dat zegt hij trouwens zelf. Acteren is niet zo moeilijk, als je wat inlevingsvermogen hebt en goed teksten kan onthouden kom je al ver. Je moet alleen het geluk hebben dat je door een bepaald niche publiek wordt bejubeld en je aanvaard wordt in de juiste kringen. Dan kan het niet meer stuk.

  • erik ramaekers

    De Jan Declair uit Mira was ook nog niet de topacteur uit films als De Zaak Alzheimer of Karakter.Alex is nu al veel beter dan 20 jaar geleden en gaat nog beter worden.

Lees meer