2 Van toen Facebook nog in z'n kinderschoenen stond en Twitter enkel iets was voor Amerikaanse hipsters, had de Antwerpse Martyna al een profiel.
Photonews Van toen Facebook nog in z'n kinderschoenen stond en Twitter enkel iets was voor Amerikaanse hipsters, had de Antwerpse Martyna al een profiel.

Exclusief voor abonnees

Body shaming is zorgwekkende trend op sociale media: "Het is gewoon nóóit goed"

Hun hele wereld delen jongeren op sociale media, maar in de reacties opent zich soms de beerput van het internet. Body shaming, zo heet het fenomeen waarbij iemand kritiek geeft op hoe een ander eruit ziet. De 24-jarige Martyna Majchrzak maakt het al mee sinds ze online profielen heeft, of ze nu 15 kilo meer of minder weegt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sonny Breugelmans

    Sommige mensen hebben altijd wel een exuus om te kunnen bleiten, ze willen op sociale media show verkopen maar kunnen geen negatieve commentaar verdragen... Als jullie zo een probleem hebben met vrije-meningsuiting ga dan naar een islamitisch land en trek een zwarte vuilzak over u lijf, daar mag je ook geen commentaar geven op vrouwen. En die kleuters krijgen nog een artikel ook... man man man wat een maatschappij zijn we aan het creeren.

  • Ian Vandenbossche

    Sociale media: speeltuin voor exhibitionisten, perverten, gluurders, introverten en a socialen

Lees meer