Rapper Boef.
Gerard Vrakking Rapper Boef.

Boef blijft welkom op Nederlandse festivals ondanks 'hoeren'-uitspraak

De vrouwonvriendelijke uitspraken die Boef gisteren deed hebben vooralsnog geen gevolgen voor zijn carrière. De rapper blijft in Nederland welkom op grote festivals als Noorderslag en Paaspop. Ook andere boekingen gaan gewoon door. "We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij", aldus een woordvoerder van Noorderslag aan onze collega's van AD.

Nederland en Vlaanderen waren gisteren in rep en roer nadat Boef drie vrouwen die hem tijdens de jaarwisseling een lift hadden gegeven "hoeren" noemde. Er werd massaal tot een boycot opgeroepen. De Nederlandse Qmusic-dj Mattie Valk en MNM-dj Karolien Debecker weigeren zijn muziek nog te draaien en CDA-kamerlid René Peters roept eigenaren van clubs op om rapper Boef niet meer te boeken voor optredens.

Toch blijken de verschillende boycots nog geen grote gevolgen te hebben. Zo staat de 24-jarige rapper op 20 januari op het evenement Noorderslag en is hij dezelfde avond ook geboekt in de grootste discotheek van Nederland: Time Out. Beide organisaties laten de optredens doorgaan. "We houden het in de gaten en zijn het niet eens met zijn uitspraken, maar cancelen heeft voor ons ook grote gevolgen", aldus een woordvoerder van Time Out. Peter Sikkema van Noorderslag laat weten aan het publiek te denken. "We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij."

Cancelen heeft voor ons ook grote gevolgen

Discotheek Time Out

Tweede kans

Het immens populaire festival Paaspop liet gisteren al weten dat Boef gewoon welkom is. "We stonden op het punt om onze programmeurs erbij te halen toen zijn excuses binnenkwamen", zei woordvoerder Ron van Hal. "Het heeft nu geen consequenties meer voor zijn optreden. Iedereen verdient een tweede kans."

Net als Time Out is Van Hal van mening dat een artiest afzeggen veel gevolgen heeft. Zowel voor de programmering als voor de fans, van wie sommigen speciaal voor Boef een kaartje hebben gekocht. "Hij is heel controversieel, maar ook heel populair. Maar we hebben 200 acts. Daar zit soms weleens iets onwenselijks tussen."

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy muis

    ik hoop dat er dan niemand voor het podium staat!

  • Tuur Schipper

    Dan is het maar aan de bezoekers om weg te blijven

Lees meer