3 Yanni Bourguignon - verbouwen
RV Yanni Bourguignon - verbouwen

Cédric uit ‘Familie’ woont nu boven zijn oma: “Ik maai het gras, zij doet de was”

Yanni Bourguignon mag zich nu Antwerpenaar noemen. De 21-jarige ‘Familie’-acteur - Cédric in de serie - heeft het ouderlijk nest in Wolvertem ingeruild voor een appartement in de sinjorenstad. Niet alleen omdat hij het tijd vond om op eigen benen te staan. Ook uit praktische overwegingen. “Vroeger moest ik een uur rijden naar de set van ‘Familie’, nu twintig minuten”, zegt Yanni in TV Familie. “Ik kan zelfs de fiets nemen. Net zoals naar mijn avondschool in Berchem waar ik een cursus boekhouden volg. Kortom: ik spaar veel tijd uit.”

Geschenk van ma en pa

“Het appartement is een geschenk van mijn ouders”, zegt Yanni. “Ze kochten het pand met drie appartementen vijftien jaar geleden voor mij, mijn broer en mijn zus. Ik ben hen daar heel dankbaar voor. Alleen wonen is duur. Als je een partner hebt, kan je de kosten delen. Ik zit momenteel nog zonder meubels. Die zijn per boot onderweg. Mijn vader heeft voor zijn werk een tijdje in Australië gewoond, zie je. Hij is nu terug en ik mag z’n inboedel hebben.”

Doe-het-zelver

Yanni moest z’n nieuwe woonst nog wel opknappen: “Het behang werd van de muren gehaald en alles is geschilderd. Deuren zijn afgeschuurd en overal ligt nieuwe vloer. Mijn vader werkt voor een firma die QuickStep-vloeren maakt, dus ik kon aan een mooie prijs parket en laminaat kopen.”

Yanni heeft het meeste zelf gedaan. Zijn papa heeft lang in de behang- en verfsector gewerkt, dus de jonge ‘Familie’-acteur weet hoe je moet schuren, plamuren en verven.

“En in het middelbaar heb ik elektromechanica gestudeerd”, zegt Yanni. “Ik ken dus wel iets van elektriciteit. Die moest volledig vervangen worden. Gelukkig kreeg ik hulp van oud-klasgenoten.”

3 Yanni Bourguignon aan het verbouwen
RV Yanni Bourguignon aan het verbouwen

Geen waakhond

En de was en de plas? “Dat gaat wel lukken, hoor”, zegt Yanni. “Ik kook graag en een wasmachine of droogkast insteken is nu ook niet moeilijk, hé. Maar ik heb een deal gemaakt met mijn oma die nu onder mij woont. Zij doet mijn was als ik haar tuin onderhoud. Het is niet de bedoeling dat ze mijn waakhond wordt of zo. Oma en ik hebben altijd al een goede band gehad. En het fijne is dat we elkaar nu vaker zien. Even vlug binnenspringen en een babbeltje doen. Tijdens de verbouwing heeft ze dikwijls eten voor mij klaargemaakt. Ze is een schatje!”

3 Yanni Bourguignon volop aan het werk
RV Yanni Bourguignon volop aan het werk

Hoe is het met Marie?

“Gelukkig was het tijdens m’n verbouwingswerken wat kalmer voor mij bij ‘Familie’”, zegt Yanni nog. “We zijn al aan het draaien voor het volgende seizoen. De seizoensfinale is dus opgenomen, daar heeft mijn personage Cédric slechts een klein aandeel in. Maar het wordt wel heel spannend.”

In ‘Familie’ zien we momenteel hoe Cédric er alles aan doet om straks een goede papa te zijn voor zijn kindje met Marie. “Voortdurend krijg ik de vraag: ‘Hoe is het met Marie?’”, aldus Yanni. “Of mensen willen weten of ik zelf ook al klaar ben voor het vaderschap. Maar daar vind ik me nog te jong voor. Een kind brengt zoveel verantwoordelijkheid mee. En ik ben nog maar net aan mijn volwassen leven begonnen. Laat ons zeggen dat mij zo’n ‘ongelukje’ niet zou overkomen. Ik ben een stuk voorzichtiger dan Cédric.” (lachje) 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer