2
ANP Kippa

'De 31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad': Jan Kooijman windt zich op over vrouwonvriendelijke bucketlist

Het Nederlandse mannenblad Esquire heeft zich de woede op de hals gehaald van de Rotterdamse acteur-presentator Jan Kooijman (35). De Bekende Nederlander heeft een nominatie als best geklede man op zak, maar roept zijn fans op vooral niet op hem te stemmen. Aanleiding? Het door Esquire gepubliceerde online artikel met de kop 'De 31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad'.

Jan noemt het bewuste artikel 'het meest stijlloze stuk van het hele jaar'. "Als dit artikel staat voor hoe 'stijlvol' Esquire is naar vrouwen, dan is mijn boodschap: stem niet op mij.''

De 31 soorten vrouwen in 'de bucketlist voor echte mannen' - van 'de ab-so-lu-te stoot en de gezellige dikkerd tot de gretige grijpster - werden vrijdag online geslingerd. "Je kunt er ellenlang over discussieëren met je vrienden: welk type vrouw het beste is in bed. Toch is er maar een manier om er echt achter te komen: gewoon doen! We hebben al onze ervaring op een hoop gegooid en voor de nobele kennis-der-mannelijkheid geselecteerd voor je'', aldus Esquire.

De oproep van Jan kan rekenen op vele retweets en een tsunami aan reacties. "Gelukkig ben jij wel stijlvol, Jan'', "Wat een draak van een artikel'' en "Daar wil een echte man toch niet mee in een adem genoemd worden."

2 Bij ons is Jan Kooijman onder meer bekend van het populaire programma 'So You Think You Can Dance'.
vtm Bij ons is Jan Kooijman onder meer bekend van het populaire programma 'So You Think You Can Dance'.

Lees meer