3
Belga

"Dit is karaktermoord": Taylor Swift pikt het niet dat Kim Kardashian pijnlijke opname online zet

De slaande ruzie tussen Taylor Swift en Kanye West heeft een nieuw kookpunt bereikt. Met 'dank' aan Kim Kardashian, die gisteren met een opname bewees dat de zangeres wél op voorhand op de hoogte was van een nieuw nummer waarin hij haar naam zou gebruiken. Tot nu toe had Taylor dat altijd ten stelligste ontkend. Het nieuwe akkefietje lijkt haar onschuldige imago alvast geen deugd te doen.

"I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous. God damn, I made that bitch famous." In 'Famous' noemt de rapper Taylor zonder pardon een 'bitch' waarmee hij nog wel eens het bed zou kunnen delen. En dat hij haar beroemd maakte? Daarmee verwees Kanye naar de uitreiking van de MTV Video Music Awards in 2009. Toen Swift de prijs kreeg voor 'Beste video' nam hij haar microfoon af en verklaarde hij dat Beyoncé die prijs had moeten krijgen. Een celebrity-rel van jewelste was geboren.

3
REUTERS

Swift heeft altijd ontkend dat ze iets wist van de plannen van Kanye om haar naam in een song te gebruiken. In een interview met het lifestyletijdschrift GQ zette Kim, realityster en muze van Kanye, de puntjes echter op de i. "Ze was volledig akkoord en wist perfect dat het nummer zou uitkomen. Mijn man heeft haar zelfs opgebeld om te vragen of ze de tekst van het nummer wilde goedkeuren. Welke rapper belt er nu naar het meisje dat hij in z'n nummer zet om haar akkoord te krijgen?"

3 Kim en Kanye ontmoeten Taylor tijdens de Grammy Awards in 2015.
Getty Images for NARAS Kim en Kanye ontmoeten Taylor tijdens de Grammy Awards in 2015.

Gisteren ging Kim nog een stap verder door een opname van het telefoongesprek tussen Kayne en Taylor op haar Snapchat-account te zetten. Daarin is inderdaad te horen dat Taylor geen probleem heeft met het seksueel getinte zinnetje, ze vat het zelfs als een compliment op. "Ik waardeer het dat je me dit op voorhand vertelt. Echt vriendelijk van jou. Ik heb een foto op Instagram gezet van de bloemen die je me stuurde, daar heb ik de meeste likes ooit aan overgehouden."

"Ik vind je belangrijk als persoon en als vriendin", riposteert Kanye. "Ik wil dat je je er goed bij voelt. Ik wil niet rappen om mensen een slecht gevoel te geven. Ik heb een verantwoordelijkheid tegenover jou. Leuk dat je er geen probleem van maakt."

Eén klein probleem nog wel: dat Kanye haar een bitch zou noemen, is niet in het filmpje te horen. Iets wat Taylor op haar Instagramprofiel perfect uitspeelde om opnieuw in de slachtofferrol te kruipen. "Waar is de video waarin Kanye mij vertelt dat hij me 'die bitch' zou noemen in zijn lied? Die bestaat niet, want dat is nooit gebeurd. Je kan iemands emotionele reactie niet inschatten als die persoon voor de hele wereld plots een bitch genoemd wordt."

"Natuurlijk wilde ik het lied leuk vinden. Ik wilde Kanye graag geloven toen hij me zei dat ik het liedje goed zou vinden. Ik wilde dat we vrienden zouden zijn. Hij beloofde dat hij het nummer voor mij zou spelen, maar dat heeft hij nooit gedaan. Je kan geen lied 'goedkeuren' als je het nog nooit gehoord hebt. Valselijk afgeschilderd worden als leugenaar terwijl ik nooit het volledige verhaal te horen gekregen heb, is karaktermoord. Ik zou heel graag hebben dat deze soap stopt, al sinds 2009 ben ik hier tegen mijn wil in betrokken geraakt."

That moment when Kanye West secretly records your phone call, then Kim posts it on the Internet.

"Dat moment waarop Kanye West in het geniep je telefoongesprek opneemt en Kim het vervolgens online zet", schreef de zangeres er ook nog bij. De nieuwe onthulling lijkt echter als een boemerang in haar gezicht terug te keren. "Geen fan van beiden, maar ik denk dat dit weergeeft hoe achterbaks en manipulatief Taylor echt is", klinkt het bijvoorbeeld. Een reactie die op het forum van de 'Daily Mail' inmiddels al meer dan tienduizend duimpjes gekregen heeft.

Of nog: "Die zogezegde onschuld van Taylor, ik kan het niet meer aan. Ze beschuldigt Kanye van karaktermoord, maar ze heeft in 'Bad Blood' net hetzelfde gedaan met Katy Perry. Een koekje van eigen deeg!" En: "Kanye is in mijn ogen gewoon een arrogante eikel, maar Taylor gedraagt zich steeds meer als een wanhopige freak. Altijd de vermoorde onschuld spelen, maar ze weet perfect wat ze doet (en dit komt van iemand die haar muziek in 2008 nog leuk vond)."

Ook de Amerikaanse actrice Selena Gomez liet duidelijk verstaan wat ze van het hele welles-nietes-spelletje vond.

Lees meer