2 Naya speelde in Glee.
FOX Naya speelde in Glee.

‘Glee’-actrice Naya Rivera verdwijnt tijdens mysterieuze boottocht met zoontje: “Mama kwam niet terug”

Actrice Naya Rivera, vooral bekend dankzij haar rol in hitserie ‘Glee’, is vermist. De 33-jarige Rivera verdween gistermiddag tijdens een boottochtje met haar zoontje Josey (4) op Lake Piru, een groot stuwmeer in Californië.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ongeveer drie uur nadat ze de kade hadden verlaten, ontdekte een andere schipper op het stuwmeer de drijvende boot, met het slapende zoontje aan boord”, vertelt kapitein Eric Buschow van het Ventura County Sherrif’s Office. “Ze hebben contact opgenomen met de autoriteiten, waarna een onderzoek begon. Sindsdien zijn we actief op zoek naar de moeder.” Er zijn onder meer duikers ingezet die in het meer zoeken naar de actrice, ook wordt er met helikopters naar haar gezocht, al werd de zoekactie woensdagavond tijdelijk opgeschort vanwege de invallende duisternis. 

“Er zijn aanwijzingen dat ze inderdaad in het meer gegaan is", zegt Buschow. “Het zoontje vertelde dat hij gezwommen heeft met z'n moeder en dat hij terug naar de boot ging, maar z'n moeder niet. We weten dat de jongen een reddingsvest aan had. We hebben een ander reddingsvest voor volwassenen teruggevonden op de boot." Veel meer zijn de agenten voorlopig niet te weten gekomen: “Het is een uitdaging om een vier-jarige te interviewen. We vertrekken vanuit het idee dat ze in het water is gegaan en dat we haar nog niet hebben kunnen lokaliseren. Het kan ook om verdrinking gaan. Het is een groot waterreservoir, diep. Dit soort dingen gebeuren", voegt de agent er nog aan toe. “De grootte van het reservoir brengt ook uitdagingen met zich mee, zeker wat betreft zichtbaarheid. Ik heb bijvoorbeeld nog geen details over de diepte van de plek waar de boot werd gevonden, of de omstandigheden daar." 

Heel wat collega’s van de actrice uitten al hun ongerustheid op sociale media. Demi Lovato, die ook al verscheen in ‘Glee’, brandde een kaars op haar Instagram stories waarin ze vraagt om te bidden voor Naya. “Laten we hopen dat ze veilig en wel wordt gevonden.” Ook Heather Morris, die Brittany speelde in ‘Glee’, plaatste een boodschap op Instagram. “We hebben al jullie gebeden nodig om haar terug thuis te krijgen.”

(Lees verder onder de tweets.)

Josey is ondertussen veilig bij familie ondergebracht. Rivera kreeg het jongetje samen met haar ex-man Ryan Dorsey.  De twee begonnen in 2014 een relatie, en huwden nog in datzelfde jaar - opvallend genoeg op dezelfde dag waarop Naya eigenlijk met rapper Big Sean had moeten trouwen. In november 2016 vroeg de actrice de scheiding aan, om dat amper elf maanden later opnieuw af te blazen. In november 2017 liep het echter mis: Rivera werd aangeklaagd voor huiselijk geweld, nadat ze Dorsey geslagen had in z'n gezicht. Op vraag van Dorsey werd die aanklacht later ingetrokken. In december 2017 vroegen ze opnieuw de scheiding aan, om die in juni 2018 effectief te finaliseren.  

De actrice speelde in ‘Glee’, die tussen 2009 en 2015 werd uitgezonden, de rol van Santana Lopez.

2 Rivera in 2016.
Richard Shotwell/Invision/AP Rivera in 2016.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer