INSTAGRAM

"Ik woog nog 36 kilo": Temptation-Rosanna deelt aangrijpend anorexiaverhaal

De Nederlandse Rosanna 'Temptation' Voorwald doet met haar lichaam heel wat mannen in zwijm vallen. Op Instagram trakteert ze haar volgers regelmatig op uitdagende kiekjes. Haar laatste post was echter van een heel andere orde: Rosanna deelt er openhartig haar anorexiaverleden.

De foto bij het bericht op Instagram laat weinig aan de verbeelding over: we zien een graatmagere Rosanna in haar jonge jaren zitten op het strand.

"Ik herinner me nog precies die dag", schrijft Rosanna. "Ik ging naar het ziekenhuis voor een controle van alles, en de arts zei dat mijn hart in winterslaap was... Ik kon elk moment doodgaan."

Op een bepaald moment zag de situatie er dan ook alles behalve rooskleurig uit. "Op mijn laagste gewicht woog ik 36 kilo, nu weeg ik 65", schrijft Rosanna. Zeven jaar lang vocht ze tegen haar stoornis. Rosanna werd opgenomen in verschillende ziekenhuizen, en kreeg therapie. Na een lange strijd is ze intussen helemaal hersteld van de ziekte. 

"Eindelijk had ik een balans gevonden, ben gezond gaan eten en sporten. Nu ben ik super gelukig en gun niemand deze erge ziekte", besluist ze.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Devlaeminck

    @Elke François. Natuurlijk wordt zoiets als anorexia als ziekte erkent. Net zoals alle verslavingen. Die zich er heeft in gespecialiseerd verdient er zijn boterham mee en de ziekenkas helpt meebetalen. Eén van mijn kinderen had anorexia. 36 kg woog ze nog. Ze is er vanaf geraakt door onze hulp als ouders en door niemand anders.

  • Elke François

    @Chris Devlaeminck. Anorexia is wel degelijk een ziekte, officieel (h)erkend. Er zijn niet voor niets speciale eenheden en afdelingen die zich specialiseren in het behandelen en helpen van mensen met anorexia. Gelukkig voor jou, ken je waarschijnlijk niemand die tegen deze ziekte vecht. Anders zou je dit niet zeggen. Gelukkig voor haar heeft ze de ziekte verslagen en een nieuw leven met zelfvertrouwen opgebouwd. Jammer genoeg is die niet alle patiënten met deze ziekte gegund.

Lees meer