2 Tom Cruise
GETTY Tom Cruise

"Journalisten zijn te braaf voor Tom Cruise"

Tom Cruises omstreden lidmaatschap van de Scientology-kerk mag wel wat feller worden bekritiseerd door de media. Dat stelt filmregisseur Paul Haggis in een interview met The Daily Beast.

Zijn pr-mensen zijn erg slim", vertelt de Crash-regisseur, die weet dat Cruise journalisten van te voren verbiedt vragen te stellen over Scientology. "Maar ik snap niet hoe journalisten zichzelf journalisten kunnen noemen als ze niet moedig genoeg zijn om een vraag te stellen. Hoe heet moet het hangijzer wel niet worden voordat je erover kunt beginnen?"

Tom Cruise wordt momenteel geprezen voor zijn nieuwe film Mission: Impossible - Rogue Nation. En ook al mag het best uitgebreid over de film gaan tijdens de persoptredens van Cruise, Haggis vindt dat journalisten de taak hebben om kritisch te zijn. Zelf keerde de filmregisseur de kerk de rug in 2009 gedesillusioneerd toe na 35 jaar lang lid te zijn geweest. "Er is zoiets als journalistieke integriteit en er zijn dingen die belangrijker zijn dan het promoten van een film."

Tijdens een interview zag Haggis een journalist worstelen met het ontwijken van het onderwerp. "Het was overduidelijk dat er om de hete brij heen werd gedraaid. Dan ben je geen journalist, maar gewoon een promotor. Schaam je."

2 Paul Haggis
GETTY Paul Haggis

Lees meer