De vriendschap tussen Leonardo DiCaprio en Johnny Depp ontstond in 1993 op de set van 'What's Eating Gilbert Grape'.
De vriendschap tussen Leonardo DiCaprio en Johnny Depp ontstond in 1993 op de set van 'What's Eating Gilbert Grape'.

“Leonardo wil niets meer met Johnny te maken hebben”: explosieve rechtszaak zet vriendschap tussen DiCaprio en Depp onder druk

De goede band tussen Johnny Depp (57) en Leonardo DiCaprio (45) staat onder druk. Dat vertelt een goeie vriend van de ‘Titanic’-acteur in het Amerikaanse blad New Idea. Reden: de rechtszaak van Johnny Depp tegen The Sun die de voorbije weken heel wat belastend materiaal over de ‘Pirates Of The Caribbean’-ster naar buiten bracht. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Depp spande de rechtszaak zelf aan nadat The Sun hem in 2018 een “vrouwenmepper” had genoemd in een artikel. De krant gebruikte die term nadat z'n ex Amber Heard (34) beweerde dat ze 14 keer fysiek mishandeld was tijdens hun relatie. Tijdens het drie weken durende proces regende het beschuldigingen tussen beide partijen en werden ook foto’s getoond waarop Depp onder andere dronken naast z’n bed lag. De acteur gaf toe al lang met drugs en alcohol te worstelen, maar bleef z'n onschuld uitschreeuwen over de beschuldigingen van mishandeling. 

Ook als de rechter Depp binnenkort onschuldig zou verklaren, heeft het proces de reputatie van de acteur geen goed gedaan. Volgens New Idea zouden verschillende grote filmstudio’s, waaronder Disney, niet meer geneigd zijn om met hem samen te werken. En ook collega-acteurs zouden afstand willen nemen van Depp. Leonardo DiCaprio bijvoorbeeld, die een goede band met Johnny onderhield sinds hun kennismaking in 1993 op de set van ‘What’s Eating Gilbert Grape’.

Pompoenhoofd

De getuigenis van Amber tijdens het proces zit daar voor iets tussen. “Johnny dacht continu dat ik aanpapte met m’n tegenspelers”, vertelde ze. “Zo vermoedde hij dat ik affaires had met onder meer Leonardo DiCaprio, Liam Hemsworth, Kevin Costner, Billy Bob Thornton, Channing Tatum, James Franco en Kelly Gardner. Hij begon dan ook allerlei denigrerende bijnamen te geven aan mijn zogezegde minnaars. Leonardo was bijvoorbeeld ‘pompoenhoofd’.”

Die getuigenis schoot volgens een goede vriend van DiCaprio in het verkeerde keelgat bij de acteur. “Leo is woedend dat hij wordt meegetrokken in dit schandaal”, vertelt de bron. “Hij wil niets meer met Johnny te maken hebben, noch privé, noch voor de camera. Depp ligt eruit. De man is extreem jaloers. Van Leonardo hoeft hij niets meer te verwachten, die is helemaal klaar met hem.”

Lees ook: 

Amber Heard noemt Johnny Depp ziekelijk jaloers: “Hij dacht continu dat ik affaires had”

Rechtszaak Johnny Depp loopt op zijn eind, onze redactrice maakt de balans op: “Alleen Vanessa Paradis wint hierbij” (+)

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jo Demey

    Mannenmishandeling bestaat ook hoor. Voor alle duidelijkheid. Ik ben geen man.

  • Marnix Malone

    Dus Amber vertelde iets wat Depp zou gezegd hebben (om haar dossier te versterken) en "goede vriend" Leo gelooft dat niet alleen onmiddellijk, hij stoot zijn vriend zelfs af. Mooie vriend, die Leo.

Lees meer