Sue Lyon (rechts) in de film ‘Lolita’
Photo News Sue Lyon (rechts) in de film ‘Lolita’

‘Lolita’-ster Sue Lyon overleden

De Amerikaanse actrice Sue Lyon is op 73-jarige leeftijd overleden. Ze werd bekend met haar vertolking in ‘Lolita’, de film van Stanley Kubrick. Haar goede vriend Phil Syracopoulos maakte haar dood bekend. Sue zou al een tijdje in slechte gezondheid zijn. 

Hoewel ze in meer dan 24 films en televisiereeksen meespeelde, is Sue Lyon vooral bekend voor één film: ‘Lolita’. Daarin raakt een man van middelbare leeftijd geobsedeerd door een 12-jarig meisje, gespeeld door de toen 14-jarige Sue. Om dichter bij het meisje te raken, trouwt de man met haar moeder. Toen Sue gecast werd, toonde Nabokov, de auteur van het boek waarop de film gebaseerd is, zich tevreden. “Ze is de perfecte nymphet (vroegrijp meisje, red.)”, vertelde hij. 

Sue trad verschillende keren in het huwelijksbootje, maar het was vooral haar huwelijk met een zekere Cotton Adamson die de kranten haalde. Op het moment van de inzegening zat de man namelijk in de cel voor doodslag en diefstal. Een jaar later, toen ze gingen scheiden, gaf ze toe dat het huwelijk een effect had gehad op haar carrière. “Heel wat mensen uit de filmwereld, waaronder producenten en filmdistributeurs hebben me verteld dat ik een job niet krijg omdat ik getrouwd ben met Cotton”, zei ze toen. Sue laat een dochter, Nona, achter. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jerry Lauwers

    En om de soundtrack van Ennio Morricone in deze film ook niet te vergeten...

  • Patrick Verbelen

    Liefhebbers van popcorn oldies kennen Sue Lyon vooral van haar prachtige nummer "turn off the moon" uit de film ‘Lolita’.

Lees meer