3
Penguin Publishing Group

“Zo was mijn leven met Whitney Houston”: lesbische minnares van overleden ster doet haar verhaal

Zat Whitney Houston in een geheime lesbische relatie met haar hartsvriendin Robyn Crawford verwikkeld? Het wordt intussen al enkele jaren gesuggereerd, maar nooit kwam er een sluitend antwoord. Daar komt nu verandering in, want Robyn Crawford heeft haar allesonthullende memoires neergeschreven. In ‘A Song for You: My Life with Whitney Houston’ laat de Amerikaanse in haar hart én in haar relatie met Whitney kijken. 

In 2012 schokte het overlijden van Whitney Houston, één van de bestverkopende artiesten aller tijden, de wereld. Ze kwam in haar bad om het leven nadat haar hart het na jarenlang cocaïnegebruik had begeven. De zangeres kampte al lang met een zware drugsverslaving, volgens haar intieme vrienden en familie een dramatisch gevolg van de worstelingen met haar liefdesleven. Ze zou er vooral zwaar onder geleden hebben dat de liefde van haar leven niet echtgenoot Bobby Brown was, maar wel haar hartsvriendin Robyn Crawford. Iets wat Bobby later zelf bevestigde. Hij denkt dan ook dat ze misschien nu nog zou leven, indien ze uit de kast was gekomen. 

In haar memoires vertelt Crawford nu haar kant van het verhaal. “Sinds haar dood in 2012 bleef Robyn uit de schijnwerpers en heeft ze grote deugden, wilde avonturen en de harde waarheden van haar leven met Whitney enkel in haar hart bewaard”, aldus de inleiding. “Crawford gaat terug naar de jaren 1980 waar zij en Whitney elkaar voor het eerst hebben ontmoet, terug naar de opnames van Whitney’s eerste album en terug naar het eindeloze succes dat daarop is gevolgd. Van eindeloze uitverkochte tournees, het inblikken van ‘Bodyguard’ en haar stormachtige huwelijk tot de geboorte van haar enige kind: Robyn stond altijd aan haar zijde. Eindelijk zet de persoon die Whitney het beste kende de puntjes op de i.”

(lees verder onder de foto)

3 Whitney Houston en Robyn Crawford.
Penguin Random House Whitney Houston en Robyn Crawford.

Onverteld verhaal

“Dit is mijn essentiële, eerlijke, en onvertelde verhaal”, aldus Robyn. Robyn en Whitney leerden elkaar kennen op een katholieke school toen ze zestien waren. Toen de twee gevoelens voor elkaar kregen, liep Whitney weg bij haar moeder, recht in de armen van Robyn. Ze werd Houstons trouwste bondgenoot en grote steun en toeverlaat. De twee bleven twintig jaar lang onafscheidelijk. Toch trouwde Whitney met zanger Bobby Brown, die toen al een bedenkelijke reputatie had. 

De relatie met Robyn bleef in het grootste geheim duren. Maar de romance werd te passioneel en te intens, waardoor Whitney het benauwd kreeg en ze Robyn afstootte. Ze werd op liefdesgebied verscheurd tussen haar geheime relatie en haar hysterische huwelijk met zanger Bobby Brown. Het was daarnaast professioneel ondenkbaar om uit de kast te komen. Het had de carrière van de ‘I Will Always Love You’-zangeres kunnen verwoesten. En ook Cissy, de moeder van Whitney, gooide roet in het eten. Whitney moest haar mond houden, anders zou Cissy er persoonlijk voor zorgen dat Robyn uit haar entourage werd gezet.

Whitney besloot alle banden met Robyn door te knippen en gooide zo ook haar laatste reddingsboei overboord. Moest Whitney anno 2019 pas bekend zijn geworden, dan was hun verhaal volgens haar minnares volledig anders gelopen. Robyn kreeg later een relatie met een andere vrouw. Samen adopteerden ze een tweeling.

Het boek ‘A Song for You: My Life with Whitney Houston’ verschijnt op 5 november.

3
Penguin Publishing Group

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Toran Korshnah

    Wat een zielige commentaren. Geld verdienen gebeurt altijd door lijkenpikkerij, het pikken van ideeën, het uitwerken van wat reeds bestond. Ze heeft groot gelijk. Laat haar maar verdienen.

  • Naziha Zerouali

    Ik ben blij dat ze haar verhaal doet! We kunnen hier met zijn allen een les uit leren. Namelijk dat t belangrijk is om jezelf te zijn. En dat we niet zo moeten oordelen over anderen.

Lees meer