Bill Cosby
AFP Bill Cosby

Advocaten willen Bill Cosby uit gevangenis vanwege coronacrisis

Het advocatenteam van Bill Cosby wil de gevallen ster uit de gevangenis halen. Ze vrezen voor het leven van de 82-jarige acteur vanwege de coronacrisis, meldt New York Post. De advocaten zijn van plan deze week naar de rechter te stappen om ervoor te zorgen dat Cosby de rest van zijn straf thuis mag uitzitten.

“Wij geloven dat het een kwestie van tijd is voordat de gevangenis van meneer Cosby wordt getroffen door het virus. Zo’n afgesloten ruimte is de perfecte plek waarin een virus zich snel kan verspreiden. Dat is roekeloos tegenover de medewerkers van de gevangenis en kwetsbare gevangenen”, aldus de advocaten van Cosby. Volgens hen zijn er zelfs al mensen in de gevangenis besmet, maar dat wilde de instelling niet bevestigen.

Met Cosby, die nog niet is getest op het coronavirus, gaat het goed. “We willen niet dat er een test wordt verspild aan hem terwijl hij geen symptomen heeft. Maar onze zorg is dat hij in een moeilijke situatie zit.”

De Amerikaanse ex-komiek werd in april 2018 schuldig bevonden aan drie aanklachten van seksueel misbruik. Hij kreeg een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar opgelegd. Volgens zijn advocaten is Cosby geen gevaar voor de maatschappij en zou hij zijn straf prima thuis kunnen uitzitten. “Hij kan nergens heen, hij is oud en hij is blind. Hij kan thuis blijven met een enkelband, zoals hij eerder ook al heeft gedaan, terwijl zijn vrouw voor hem zorgt. Laat hem zijn tijd thuis uitzitten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer