Soufiane Eddyani
YouTube Soufiane Eddyani

Antwerpse rapper Soufiane Eddyani maakt liedje dat jongeren van sigaret moet afhouden

'Slimme Jongen', zo heet het nummer van Soufiane Eddyani dat jongeren moet ontmoedigen om te roken. Het gaat om een samenwerking met Kom Op Tegen Kanker en radiozender MNM, die de campagne van de liefdadigheidsorganisatie ondersteunt. 

 “Ik heb al genoeg mensen rondom mij kapot zien gaan aan de sigaret", zegt Eddyani. "Mijn generatie weet dat ­roken ongezond is, maar we staan er niet bij stil. De meeste van m’n vrienden en jongeren in ’t ­al­gemeen weten gewoon wat ze ­allemaal binnenkrijgen via ­sigarettenrook. Als ik met mijn song nog maar één jongere kan overtuigen om te stoppen met roken of – beter nog, niet te starten – ben ik al blij. Maar hopelijk veel meer. Ik ben niet bang om me te engageren en ergens voor uit te komen.” 

De Antwerpse rapper is een fenomeen op het internet, en kreeg dankzij zijn nummers al meer dan 50 miljoen views op YouTube, wat hem de perfecte influencer maakt om de campagne kracht bij te zetten. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer