.LOS ANGELES - In Los Angeles is donderdag de rechtszaak gestart tegen de 'Hollywood ripper'. Naar verwachting zal Ashton Kutcher een van de getuigen zijn in de zaak, meldt E!.
EPA .LOS ANGELES - In Los Angeles is donderdag de rechtszaak gestart tegen de 'Hollywood ripper'. Naar verwachting zal Ashton Kutcher een van de getuigen zijn in de zaak, meldt E!.

Ashton Kutcher mogelijk getuige in moordzaak

Ashton Kutcher (41) moet mogelijk komen getuigen in de rechtszaak tegen Michael Gargiulo. Vermoed wordt dat die in 2001 Kutchers toenmalige vriendin, Ashley Ellerin om het leven bracht. Gisteren begon het proces tegen Gargiulo, elf jaar na zijn arrestatie. 

Gargiulo staat terecht voor de moord op drie vrouwen, waaronder Kutchers vriendin Ashley, die op dat moment 22 jaar oud was. De man kreeg de bijnaam ‘Hollywood Ripper’. 

In 2001 zou Michael Ashley in de badkamer van haar huis in L.A. om het leven hebben gebracht met 47 messteken. De jonge vrouw zou die avond samen met Ashton Kutcher naar een after-party van de Grammy’s gaan, maar deed de deur niet open toen hij aanbelde. Op de vloer dacht hij wat gemorste rode wijn te zien. Dat bleek later bloed te zijn. Aan de politie verklaarde de acteur dat hij dacht dat zijn vriendin de deur niet opende omdat ze kwaad was dat hij te laat was. De jonge vrouw werd een dag later door een huisgenoot gevonden, die al snel Gargiulo als verdachte aanwees. De man zou in de buurt wonen en hun verwarming gerepareerd hebben. Daarnaast stond hij vaak laat in de avond voor hun deur of bleef hij buiten in zijn auto zitten. Maar er was echter niet voldoende bewijs te vinden, en dus raakte de zaak in de vergeetput.

Vier jaar later werd de pas gescheiden Maria Bruno vermoord, die in hetzelfde appartementencomplex als Gargiulo woonde. Maar ook hier was er een gebrek aan bewijzen. Pas in 2008 kwam er eindelijk een doorbraak, toen Michelle Murphy uit haar slaap ontwaakte doordat een man haar verschillende messteken toebracht. Ze werd zeventien keer gestoken, maar de vrouw bleef vechten. Door DNA-onderzoek, kon Gargiulo gearresteerd worden én kon hij gelinkt worden aan de moorden op Ellerin en Bruno. Hij bleek ook een moord uit 1993 gepleegd te hebben. 

Na elf jaar in de gevangenis is het proces tegen Gargiulo gisteren eindelijk van start gegaan. De man beweert onschuldig te zijn. Al lijkt de kans klein dat hij vrijgesproken wordt: Ashton Kutcher is een van de 200 getuigen die kan worden opgeroepen in de zaak.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer