Photo News

Axel Daeseleire neemt het op voor Guy Van Sande: "Je mag niet té snel iemand aan de schandpaal nagelen"

Opvallende uitspraken van acteur Axel Daeseleire, die te gast was bij 'De bende van Annemie' op Radio 1. Volgens hem was men te snel om schande te spreken over mannen als Kevin Spacey en Guy Van Sande. 

"Mijn vader was advocaat," klinkt het. "Hij deed die job niet gewoon voor het geld, hij wilde echt mensen helpen. Dat rechtvaardigheidsgevoel heb ik van hem overgeërfd. Hij zei ook altijd: Je moet niet te snel geloven dat alle beschuldigingen die tegenover iemand gemaakt worden, waar zijn."

"Kijk maar naar een voorbeeld uit de recente geschiedenis," gaat hij verder. "Naar wat er nu gebeurt met Kevin Spacey. Hij werd in de nasleep van '#MeToo' beschuldigd van seksuele delicten, door een jongen die destijds, in de jaren '80, nog maar 14 was. Nu blijkt hij toch onschuldig te zijn. Ik heb pas een aantal artikels gelezen waaruit blijkt dat hij er helemaal niets mee te maken had, maar ondertussen heeft hij wel een pleidooi gehouden voor zichzelf, en heeft hij heel zijn seksuele situatie uit de doeken gedaan." Spacey kwam namelijk uit de kast nadat de beschuldigingen openbaar werden gemaakt. "En dat terwijl dat eigenlijk privé is!" 

Zo lang er niets bewezen is, heeft Axel liever dat men over zulke dingen zwijgt. "Ik vind dat je iemand niet té snel aan de schandpaal moet nagelen. Net als bij Guy Van Sande, die van bepaalde feiten werd beschuldigd en direct door de media werd geviseerd. Maar die man uit het gerecht, die er ook bij betrokken was, had daar helemaal geen last van. Omdat het een nobele onbekende was. Een procureur, geloof ik. Dan zijn we toch bezig met twee maten en twee gewichten? De eerste regel uit de grondwet is: alle Belgen zijn gelijk voor de wet."

"Binnen mijn kringen heb ik hem wel verdedigd," aldus Axel. "Maar ik ben niet op de barricade gaan brullen dat dit niet kan. Had men er mij toen over opgebeld had ik er wel iets over gezegd, en bij deze maak ik dat goed."

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Camp

    En dan nog te zwijgen van de roze balletten! Of hoeveel hebben de VIPs in dit land boter op hun hoofd! Met Dutroux kwamen ze er goed van af, ze konden een onderzoeksrechter wraken omdat ze hem niet konden omkopen! Nu zien we dat mensen gepakt worden en men de nodige info heeft om de persoon te vervolgen. Wegmoffelen zal moeilijk zijn wil het gerecht zijn geloofwaardigheid behouden. En al wie deze Guy verdedigd gaat akkoord dat men kinderporno bezit, in dergelijke chatrooms zit? Of wat!

  • Lilianne Van Neylen

    . Naïeviteit kan mooi zijn maar is geen referentie. Overtuigd zijn dat iedereen schuldig is omdat hij beschuldigd wordt is zowat het domste wat ik hier gelezen heb! Gelukkig zijn er ook nog mensen die onze rechtswaarden willen verdedigen en onderzoek willen doen naar de feiten!

Lees meer