Bella Thorne
Photo News Bella Thorne

Bella Thorne plaatst eigen naaktfoto's op Twitter om een eind te maken aan chantage

Bella Thorne (21) heeft haar eigen naaktfoto’s op Twitter geplaatst nadat een hacker het belastende materiaal in handen had gekregen. Volgens Fox News wilde de anonieme hacker de foto’s van de voormalige Disneyster verspreiden.

Op Twitter schreef ze: “Fuck you, en de macht die je over mij denkt te hebben. Ik ga hierover schrijven in mijn volgende boek. Wel mensen, zodat hij ze niet meer kan verspreiden, hierbij het materiaal dat hij van me heeft. Met andere woorden: hier zijn mijn borsten.” Daarbij plaatste ze meerdere screenshots van zijn sms’jes en topless foto’s. “In de laatste 24 uur ben ik bedreigd met mijn eigen naaktfoto’s. Ik voel me vies, ik voel me bekeken, ik heb het gevoel dat iemand hetgeen ik met een speciaal persoon wilde delen heeft weggenomen.”

De actrice identificeerde de hacker niet, maar meldde wel dat de FBI hem een bezoekje zal brengen. “Te lang heb ik een man me laten gebruiken, ik ben het zat. Ik zet dit op Twitter omdat het mijn eigen beslissing is, nu kan je me niks meer afnemen. Ik slaap vanavond beter, wetende dat ik jouw macht over mij heb teruggenomen. Je kan mijn leven niet controleren.”

Niet de enige

Bella is niet de enige die al te kampen kreeg met een hacker die naar naaktfoto’s zocht om daarmee te kunnen chanteren. Ook Jennifer Lawrence maakte in 2014 hetzelfde mee. De naaktscènes die ze had tijdens de opnames van de film ‘Red Sparrow’ hebben ervoor gezorgd dat ze dat trauma kon verwerken. “Mijn grootste angst was dat mensen zouden vinden dat ik niet meer mocht klagen over het hacken van mijn telefoon en de naaktfoto’s toen die naar buiten kwamen, omdat ik mezelf nu toch naakt liet zien”, vertelde Jennifer in Vanity Fair. “Het is dit keer mijn éigen keus om uit de kleren te gaan. Ik pak iets terug dat van me gestolen was en het voelde normaal. Het hielp me genezen.”

Daarnaast overkwam het ook Paris Hilton, Amber Heard en Justin Bieber. 

43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • SERGE VOERMANTROUW

    In principe niks aan, aan een naaktfoto. Hoe dikwijls liggen ze niet topless te zonnen op een stand. Goed gezien alles zelf posten en het waaid vanzelf over.

  • Patrick Verbelen

    Dat mag toch niemand verwonderen, ook Google steelt foto's van onze smartphone, zonder onze toestemming, die staan dan zogezegd veilig opgeborgen in de cloud. Tot er eentje dat account kan kraken.

Lees meer