AP

Borgsom van 1 miljoen dollar voor zanger R. Kelly

Een rechter in Chicago heeft R. Kelly een borgsom van 1 miljoen dollar opgelegd. De Amerikaanse R&B-zanger, die is aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik, moet een tiende van die som op tafel leggen om vrij te komen in afwachting van zijn proces. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 52-jarige Kelly gaf zichzelf gisteren aan bij de politie, nadat hij officieel was aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik tussen 1998 en 2010, met vier vrouwen. Drie van de slachtoffers zouden minderjarig geweest zijn. De aanklagers zeggen over DNA-bewijzen te beschikken. 

Volgens Kelly’s advocaat Steve Greenberg is de 52-jarige zanger “een onschuldig man” die “kapot” is van de aantijgingen, meldt Reuters. “Hij is een rockster. Hij hoeft geen seks te hebben zonder instemming”. “Ik denk dat alle vrouwen liegen”, zei Greenberg volgens CNN. “Mijnheer Kelly is sterk. Hij krijgt veel steun en hij zal van alle deze aanklachten vrijgesproken worden, een voor een als het moet.”

1 miljoen

Robert Sylvester Kelly stond zaterdag voor het eerst voor de rechter, die bepaalde dat hij een borgsom van 1 miljoen dollar moet betalen voor zijn vrijheid. Of de I Believe I Can Fly-zanger de rechtszaak in vrijheid af mag wachten, is nog maar de vraag. Volgens raadsman Greenberg heeft Kelly niet zomaar een miljoen voorhanden. “Hij probeert het bij elkaar te krijgen, maar hij heeft dit bedrag niet op de bank, in een schoenendoos of waar dan ook.”

De rechter verbood R. Kelly vandaag ook om contact te hebben met minderjarigen en met slachtoffers en getuigen in de zaak. Hij moet ook zijn paspoort inleveren.

Als de zanger van “I Believe I Can Fly” schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot zeven jaar cel voor elk van de aanklachten. Volgens de Amerikaanse zender CNN moet hij maandag opnieuw voor de rechter verschijnen. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Van Den Bergh

    Dat had hij waarschijnlijk in zijn broekzak zitten.

Lees meer