Owen Sweeney/Invision/AP

Bosbranden Californië: Metallica doneert 100.000 dollar voor slachtoffers

Metalband Metallica doneert 100.000 dollar, omgerekend ruim 87.500 euro, aan de slachtoffers van de bosbranden in Californië. Dat deden ze via hun eigen hulporganisatie. De band roept anderen ook op om hetzelfde te doen. “Steun zij die in nood verkeren”, klinkt het. 

Metallica zet zich al jaren in voor allerlei goede doelen. Ze hebben een eigen hulporganisatie opgericht, de All Within My Hands Foundation, waarmee ze allerlei projecten steunen.

“Jammer genoeg worden de gemeenschappen in Californië geteisterd door ongezien verwoestende branden. Daarom hebben we 50.000 dollar gedoneerd aan de North Valley Community Foundation en 50.000 dollar aan de brandweer van Los Angeles”, aldus de band. “Ze bieden slachtoffers hulp en zorgen voor steun die zo broodnodige is.”

Metallica wil ook anderen aansporen te doneren. “Kom ons vervoegen, en steun zij die in nood verkeren. Doneer geld, voedsel, kleding, materialen of doneer je tijd met vrijwilligerswerk. Elk beetje helpt!”

De bosbranden hebben al het leven gekost aan 63 mensen en hebben minstens 8.000 woningen en gebouwen vernietigd. Meer dan 600 personen worden nog vermist.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Ceulaers

    Knap! Een voorbeeld voor al die celebs, waarbij die dikbetaalde sporters ook thuis horen.

  • Marc Spandel

    Dat is nogal een verschil met 'België' hé! Hier wordt dagelijks 'gebedeld' om geld voor 'het goede doel' dat in feite niets anders is dan een lucratief bedrijf waarvan de aandeelhouders de politici en de entertainment- media zijn. Domme gemanipuleerde geesten laten zich door de woorden 'het goede doel' vangen. Deze groep niet, maar kiest zélf de mensen die ze wensen te 'steunen'.

Lees meer