Stopt Youp van 't Hek op zijn zeventigste met optreden? De man zelf zegt van wel, zijn impresario weet het zo nog niet.
ANP Stopt Youp van 't Hek op zijn zeventigste met optreden? De man zelf zegt van wel, zijn impresario weet het zo nog niet.

Cabaretier Youp van ‘t Hek wil stoppen op zeventigste verjaardag: “Dan heb ik vijftig jaar opgetreden”

Cabaretier Youp van ‘t Hek (65) wil op zijn zeventigste op pensioen. Dat heeft de Nederlander gezegd in een interview met zoon Julius in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Al twijfelen sommige mensen aan zijn vastberadenheid: “Het zou me ook niets verbazen als hij dan na afloop zegt: ik voel me wel lekker, ik doe er nog één.”

“Ik denk: als ik stop, dan heb ik vijftig jaar opgetreden", klinkt het bij Van ‘t Hek. “Van lege zalen tot een vol Carré. Dan is het beter om te eindigen in een vol Carré.” En dus heeft de cabaretier al enkele duidelijke plannen voor een waardig einde: zo wil hij dit jaar nog één oudejaarsconference doen - zijn tiende - en daarna nog een laatste show. “Ik overweeg dan op mijn zeventigste verjaardag, op 28 februari 2024, in theater Carré te staan die avond. Dan zing ik nog één keer ‘Niemand weet hoe laat het is’. En dat ik dan weet hoe laat het is en denk: dit was het.” Als zijn carrière als cabaretier afgelopen is, wil Van ‘t Hek zich “eindelijk” toeleggen op het schrijven van een boek. 

Volgens Sjamke De Voogd van zijn impresariaat Hekwerk Theaterproducties moeten we echter niet al te veel zoeken achter die aankondiging van de cabaretier, zo vertelt ze aan NOS. “Dit is geen officiële bekendmaking, geen grote aankondiging. Hij wil alleen geen seniel oud mannetje op het podium worden. Dat zijn mijn woorden, hoor. Maar het zou me ook niets verbazen als hij dan na afloop zegt: ik voel me wel lekker, ik doe er nog één.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer