2 William Shatner
Rob Grabowski/Invision/AP William Shatner

Captain Kirk uit ‘Star Trek’ houdt logboek bij over thuisquarantaine

Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en houdt in de stijl van de bekende sciencefictionserie een logboek bij.

“Logboek van de kapitein: Stardate 1 van mijn zelfopgelegde isolatie. Nadat ik op Planeet Huis arriveerde, kreeg ik een warm welkom van mijn gezanten Espresso & Macchiato”, twitterde de acteur, die daarmee verwees naar zijn twee honden.

Shatner schrijft in een vervolgbericht op “stardate 2" dat zijn “gezanten” een verkenningsmissie uitvoeren onder zijn bed. “Ze schonken me vermiste sokken en andere spullen om aandacht en liefde te krijgen.”

Shatner speelde de kapitein van het ruimteschip Enterprise onder meer in een televisieserie en meerdere films. De acteur maakte enkele weken geleden op Twitter duidelijk dat hij niet verwacht nog in de huid van Kirk te zullen kruipen. Veel fans reageren opgetogen dat hij in elk geval een uitzondering lijkt te maken op Twitter, waar hij zijn logboek eerder afsloot met “Kirk uit”.

De acteur zou op 14 maart ook optreden in het RAI Theater in Amsterdam, maar die show moest vanwege de coronacrisis worden geannuleerd. De autoriteiten hadden evenementen met meer dan honderd bezoekers verboden om verspreiding van het virus te voorkomen.

Shatner deelde tijdens shows in Europa verhalen over zijn carrière na een vertoning van de film ‘Star Trek II: The Wrath of Khan’ uit 1982. Hij zegt op Twitter dat hij zal kijken of afgelaste voorstellingen op enig punt alsnog kunnen plaatsvinden.

2 Leonard Nimoy als Mr. Spock en William Shatner als Captain James T. Kirk.
Getty Images Leonard Nimoy als Mr. Spock en William Shatner als Captain James T. Kirk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer