getty

Catherine Zeta-Jones in behandeling voor bipolaire stoornis

Catherine Zeta-Jones heeft zich laten opnemen in een centrum voor de behandeling van bipolaire stoornissen. De actrice, getrouwd met Michael Douglas, zal een maand lang een programma volgen. Door haar woordvoerder wordt dat omschreven als "een preventieve maatregel" om haar te helpen met de aandoening die zware stemmingswisselingen en depressie veroorzaakt.

De 43-jarige Zeta-Jones zocht in 2011 voor het eerst psychiatrische hulp. Toen verbleef ze in een instelling in Connecticut.

Een vriendin meent dat Zeta-Jones nu enkel wil dat de artsen haar medicatie bijstellen. "Er was geen probleem. Dit was gewoon het geschikte moment om het te doen. Momenteel heeft ze geen professionele verplichtingen. Dit is altijd het plan geweest, ze heeft haar gezondheid goed onder controle".

De Welshe heeft twee kinderen met Michael Douglas: zoon Dylan (12) en dochter Carys (10). Ze is altijd open geweest over haar bipolaire stoornis en streeft ernaar een positief rolmodel te worden voor vrouwen met mentale problemen. "Indien mijn onthulling dat ik bipolair ben ook maar één persoon heeft aangespoord om hulp te zoeken, ben ik al tevreden. Je hoeft niet in stilte te lijden en je hoeft je niet te schamen als je hulp zoekt".

Lees meer