Screenshot

De meest memorabele covers van 'Hallelujah'

Leonard Cohen schreef honderden nummers in zijn carrière, maar 'Hallelujah' moet zowat het bekendste zijn. Het werd dan ook gecoverd door heel wat artiesten, bekend en onbekend. Ze zijn te talrijk om allemaal op te noemen, maar deze zijn alvast memorabel.

1. Jeff Buckley
Zo mogelijk nog bekender als de originele versie van Cohen is die van de relatief onbekende zanger Jeff Buckley. Of toch onbekend tot zijn mysterieuze dood in 1997. Hij heeft nooit geweten wat voor invloed zijn 'Hallelujah' zou hebben.


2. Pentatonix

De a capellagroep Pentatonix kon hun versie van Hallelujah niet beter timen. Ze zetten het eind oktober online en haalden intussen al bijna 40 miljoen kliks op YouTube. Meliger kan je het niet krijgen, maar dat maakt het niet minder goed.


3. Rufus Wainwright
Hij verving de gitaar door een piano en gaf het nummer wat meer vaart, maar verder ligt de versie van Wainwright vrij dicht bij het origineel.


4. Justin Timberlake
Niet meteen het genre waarbij je Justin Timberlake zou verwachten, maar tijdens de benefietshow voor Haïti haalde de zanger samen met Matt Morris de Leonard in hem naar boven.


5. Alexandra Burke
In onze contreien is ze nooit echt doorgebroken, maar in Amerika staat Alexandra Burke bekend als een van de betere X Factor-winnaressen. Tijdens haar finale zong ze een over the top versie van 'Hallelujah', compleet met dramatische lichtshow en een voltallig koor. Mooi of overdreven? Oordeelt u vooral zelf:


6. Kurt Nilsen & co
Wie herinnert zich Kurt Nilsen nog, de winnaar van de Noorse versie van Idols en later van World Idol? De man trok in 2009 rond met drie andere zangers: Espen Lind, Alejandro Fuentes en Askil Holm. Samen brachten ze een prachtige versie van Cohens klassieker.


7. Hannah Trigwell
Natuurlijk wagen ook heel wat YouTubers zich aan covers van het beroemde nummers. De versie van Hannah Trigwell werd in dat milieu enorm populair, met meer dan 8 miljoen views sinds ze hem online zetten. En met die stem verbaast ons dat niet.


8. Willie Nelson
Countryzanger Willie Nelson bracht eveneen een eerbetoon aan Cohens nummer. Mét mondharmonica, maar zijn stem gelijkt verbazend veel op die van de overleden meester.

Lees meer