Instagram

Dochtertje Serena Williams wordt deze week 1 jaar, maar krijgt geen feestje

Op 1 september wordt Alexis Olympia, het dochtertje van Serena Williams, een jaar oud. Er zal ten huize Williams echter geen feestje georganiseerd worden met taart en ballonnen. Serena heeft te kennen gegeven dat de mijlpaal niet gevierd zal worden.

Tijdens een persconferentie voor de US Open vroeg een van de journalisten aan Serena hoe ze de verjaardag van Alexis zou vieren. "Staat er een feestje gepland?", vroeg de reporter in kwestie. De 36-jarige tennisster gaf een verrassend antwoord: "Olympia viert haar verjaardagen niet."

Geen feestje dus voor de jarige peuter, en dat heeft alles te maken met de geloofsovertuiging van Serena. Ze behoort immers tot Jehova's getuigen, een religie die op bepaalde vlakken afwijkt van het traditionele christendom. Zo worden feestdagen als Pasen en Kerstmis er niet gevierd, en ook verjaardagen worden overgeslaan. Volgens Jehova's getuigen hebben die feesten immers een ketterse oorsprong en hebben ze niets met God te maken.

Serena liet zich vorig jaar in Vogue al ontvallen dat haar geloof belangrijk is voor haar. "Ik heb het in het verleden nooit echt in de praktijk toegepast, maar ik wil me er nu mee gaan bezighouden." Ook haar man Alexis Ohanian, mede-oprichter van Reddit, heeft zich intussen bekeerd. "Hij is niet in een religieus gezin opgegroeid, maar hij staat ervoor open en neemt zelfs het voortouw nu. Hij zet mijn belangen voorop."

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maurice Ke

    Een cadeau, hoe klein of goedkoop ook, voor een kind heeft toch niks met God te maken??? Ocharme...

Lees meer