Joe Jackson
REUTERS Joe Jackson

Doodzieke vader Michael Jackson verbreekt stilte: "De zon gaat onder als de tijd rijp is"

Via een ietwat mysterieuze tweet heeft Joe Jackson, de vader van Michael Jackson, van zich laten horen. De afgelopen week kwam hij in het nieuws omdat een andere zoon van hem, Jermaine, liet weten dat het zeer slecht gaat met de gezondheid van de patriarch.

"Ik heb meer zonsondergangen gezien dan ik nu nog kan zien. De zon komt op als de tijd daar is en of je het nu leuk vindt of niet: de zon gaat onder als het zover is," schreef Jackson bij een foto van hemzelf waarop hij staart naar de horizon. De tweet van de 89-jarige Joe ging direct viraal en kreeg veel respons van fans. "Blijf sterk meneer Jackson, u heeft zoveel mooie muziek de wereld in gebracht met uw familie," schreef een volger.

Dochter Janet prees haar vader afgelopen vrijdag, toen ze de Radio Disney Music Awards' Impact trophy in ontvangst nam. "Het is geweldig om erkend te worden als iemand die een positieve invloed heeft gehad op het leven van anderen. Maar dat heb ik alleen kunnen bereiken omdat ik omringd ben geweest door goede mensen. Mijn moeder vertroetelde me met alle liefde die ze heeft en mijn vader haalde het allerbeste uit mij."

De oude Jackson is al een tijdje ziek en kampt met een ongeneeslijke vorm van kanker. Hij zou het ziekenhuispersoneel opdracht hebben gegeven zijn familie niet toe te laten tot zijn kamer, omdat hij niet wil dat zij hem in deze toestand zien. Volgens Jermaine was dit vooral hartverscheurend voor zijn moeder Katherine, die uiteindelijk via hun advocaat bezoekrecht afdwong en naar haar man toe kon.

Inmiddels hebben ook andere familieleden Joe in het ziekenhuis bezocht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer