George Clooney (links) en Elton John (rechts) boycotten hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei (midden).
AFP George Clooney (links) en Elton John (rechts) boycotten hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei (midden).

Elton John en George Clooney boycotten hotels uit protest tegen sharia-wetten

Elton John staat achter de boycot van hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei. Dat laat de zanger in een verklaring weten. Acteur George Clooney heeft tot de boycot opgeroepen vanwege de volledige invoering van de islamitische sharia-wetten.

De invoering betekent dat dood door steniging mogelijk is voor homoseksuele handelingen, overspel en verkrachting. Clooney riep op de luxehotels die eigendom zijn van de Brunei Investment Company en van de sultan niet meer te gebruiken. Daaronder vallen het Dorchesterhotel in Londen en het Beverly Hillshotel in Los Angeles.

Elton vindt de boycot een prima idee. Hij stelt dat de boycot waarschijnlijk weinig uithaalt. “Maar gaan we echt helpen door mee te betalen aan deze schendingen van mensenrechten”, vraagt hij zich af. De zanger erkent dat Brunei als soevereine staat het recht heeft zelf te kiezen wat voor wetten het hanteert. “We moeten een signaal afgeven om te laten zien dat dit onacceptabel is.”

“Laat duidelijk zijn dat iedere keer als we in de hotels verblijven we geld geven aan mensen die hun eigen burgers stenigen of doodslaan omdat ze homo zijn of beschuldigd worden van overspel”, schreef Clooney in zijn oproep.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Katherine Baker

    In onze landen zijn ze veel te mild en ginder veel te streng. Iets tussenin is zeker te veel gevraagd ... ?

  • Emile De Smedt

    Wie van die heersers zal er van wakker liggen.Ze zijn baas, hebben volgelingen in onze gastvrije landen.Op sluikse wijze dringen ze hun zeden en gewoonten op.De goegemeente weet dat maar de politieke kaste heeft er vemoedelijk,of vind er baat bij.Zitten evengoed in ivoren toren.

Lees meer