Irm Hermann (links)
Acht Stunden sind kein Tag Irm Hermann (links)

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.

Hermann werd in 1942 geboren in Munchen. Nadat ze afstudeerde, vond ze werk als secretaresse, tot een ontmoeting met Fassbinder in 1966 haar levensloop compleet veranderde. Nog in datzelfde jaar speelde ze in zijn kortfilm “Der Stadtstreicher”.

In de jaren die volgden, werd ze een van de vertrouwelingen van de cineast, die beschouwt wordt als een van de stichters van het naoorlogse Neuer Deutscher Film-genre. Ze speelde onder meer in diens eerste langspeelfilm “Liebe ist kälter als der Tod” (1969), maar ook in het veelgeprezen “Berlin Alexanderplatz” (1980).

Hermann acteerde ook in films van andere Duitse grootheden. Zo speelde ze in 1979 in “Woyzcek” van Werner Herzog.

Nadat ze in 1975 naar Berlijn verhuisde, bouwde Hermann ook een carrière uit in het theater. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer