Acteurskoppel Felicity Huffman ('Desperate Housewives') en  William H. Macy (‘Fargo’) verlaten aangeslagen de rechtbank.
AFP Acteurskoppel Felicity Huffman ('Desperate Housewives') en William H. Macy (‘Fargo’) verlaten aangeslagen de rechtbank.

Felicity Huffman hoopt op twee weken in ‘vijfsterren- gevangenis’

Afgelopen vrijdag kreeg Felicity Huffman te horen dat ze 2 weken de cel in moet vanwege haar bijdrage in het omstreden studiefraudeschandaal in Amerika. De Desperate Housewives-actrice bekende van meet af aan schuld en toonde berouw voor de daden die ze verricht heeft. Haar advocaten doen er nu alles aan om Huffman (56) in een van 's lands 'fijnste' gevangenissen te krijgen, meldt Page Six.

Huffman's juridische team hoopt dat ze haar twee weken detentie mag doorbrengen in The Federal Correctional Institution Dublin, waar 'slechts' 1.235 gevangenen zitten en wat op 560 kilometer rijden van haar huis in Los Angeles is. Het is nu aan rechter Indira Talwani of dit verzoek wordt ingewilligd.

In deze gevangenis mogen gedetineerden elke dag films kijken tussen elf uur 's morgens en vijf uur 's middags. Elke gedetineerde heeft een maximaal te besteden budget van 320 dollar per maand, wat voor Felicity dus op 160 dollar komt voor de twee weken dat ze moet zitten. Van dit geld kan ze snacks, snoep en andere extraatjes kopen.

Hoewel Huffman niet heel lang achter tralies hoeft te zitten, zal het toch een groot verschil zijn met haar dagelijkse luxeleventje, meent Page Six. De 56-jarige actrice moet elke dag haar bed opgemaakt hebben als er om half zeven 's morgens inspectie is. Om tien uur 's avonds gaan de lichten uit en dient elke gevangene te gaan slapen. Haar echtgenoot William Macy en hun twee dochters mogen op zaterdag en zondag langskomen tijdens het bezoekuur, maar mogen geen eten, drinken of cadeautjes meebrengen.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DONALD BORREMANS

    Ocharme, haar eigen bed opmaken en om 22 uur 't licht uit en slapen!

  • Bernard Dieryck

    Voor iedereen hetzelfde !!

Lees meer